radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Prostorska inštalacija krasi prenovljeni Muzejski trg

Dijaki Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja na Šolskem centru Celje so ob praznovanju Mestne občine Celje postavili zanimivo in izvirno prostorsko inštalacijo, ki bo do 26. aprila krasila naš prenovljeni Muzejski trg in mimoidoče spodbujala k razmisleku o medsebojnih odnosih in sožitju med ljudmi. Poimenovali so jo Gozd ljudi v svetu dreves. Z njo želijo opomniti naravi odtujenega sodobnega človeka, da so drevesa ravno tako kot ljudje živa bitja in da obstaja med gozdnim ekosistemom in človeško družbo presenetljivo veliko podrobnosti.

 prostorska instalacija 1

Odprtja prostorske inštalacije se je udeležil tudi podžupan Vladimir Ljubek. »V današnjem času, ko se nove tehnologije razvijajo z bliskovito hitrostjo in prinašajo velike spremembe na vseh področjih našega življenja, je ta tema še posebej pomembna«, je zbranim dejal podžupan. »Če se bomo sami pri sebi odločili, kakšen bo naš odnos do sveta in katere vrednote bomo postavili na prvo mesto, nas hitro razvijajoča digitalizacija ne bo oddaljila drug od drugega. Naše življenje bo lepše in bolj polno, če bomo sodelovali, si pomagali in če bomo znali priskočiti na pomoč tistim, ki so v stiski in nas potrebujejo. Zaradi vsakodnevnih skrbi se zgodi, da včasih na to preprosto pozabimo, zato je prav, da nas kdo opomni, kaj je v življenju resnično pomembno. Že sami ste v opisu projekta lepo zapisali, da tako kot imajo v gozdu svojo nalogo šibka drevesa, odmrla debla in trhli štori, imajo svoje poslanstvo v človeški družbi tudi nemočni, ostareli in drugačni«, je med drugim poudaril podžupan Vladimir Ljubek.

 prostorska instalacija 2

Dijaki Srednje šole za gradbeništvo in varovanje okolja že peto leto zapored s svojimi izvirnimi prostorskimi inštalacijami bogatijo program dogodkov, ki jih pripravljamo ob občinskem prazniku. Leta 2015 so v Mestnem parku postavili prostorsko inštalacijo Hiše hodijo. Leto kasneje so pri fontani in glasbenem paviljonu v Mestnem parku postavili inštalacijo "Sodobni spomini na bleščečo preteklost parka", predlani, ob obeležitvi Plečnikovega leta, so pri Plečnikovi banki na Stanetovi ulici sprehajalcem ponudili možnost, da z višine občudujejo vedute mesta, lani, ob 100 -letnici Cankarjeve smrti, pa so na Savinjskem nabrežju ob mestni plaži postavili leseno arhitekturno inštalacijo "Sto klafter debel, sto klafter visok".

 prostorska instalacija 3

Srednja šola za gradbeništvo in varovanje okolja na tak način postaja prepoznavna kot šola, ki daje velik poudarek arhitekturi ter oblikovanju in se pri tem vključuje v življenje v mestu. Po drugi strani s svojimi inštalacijami daje mestu ob občinskem prazniku čudovito darilo. Gre za urban projekt, ki mimoidoče nagovarja s svojo sporočilno vrednostjo in ga vsako leto pričakujemo z velikim z zanimanjem. Vedno znova nas presneti in navduši, zato je podžupan dijakom in učiteljem izrekel iskreno priznanje za njihovo delo.

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...