radio tomi predvajalnik

Slovenija se po kakovosti vode uvršča v sam evropski vrh. Kljub temu pa mnogi raje posegajo po vodi v plastenkah in drugi embalaži, ki okolje obremenjuje veliko bolj kot voda iz pipe. Pred dnevi je certifikat Voda iz pipe prejela tudi Komunala Tržič.

Kot so zapisali na Zbornici komunalnega gospodarstva v Ljubljani, s podeljevanjem certifikata Voda iz pipe želijo organizacije spodbuditi, da v svojih prostorih in na dogodkih, ki jih organizirajo, ponujajo pitno vodo iz pipe in k njenemu pitju spodbujajo tudi zaposlene, partnerje in ostale deležnike. Obenem želijo širiti zavedanje, da je pitje pitne vode iz pipe bolj zdravo in okolju prijaznejše kot poseganje po predpakirani vodi.

Certifikat je prejelo prvih 30 organizacij, po večini komunalna podjetja.

Na pridobitev certifikata so v Komunali Tržič izjemno ponosni, daj prakso pitja vode iz pipe v podjetju izvajajo že dobro desetletje. S prevzemom certifikata so se zavezali, da bodo v svojih poslovnih prostorih in na dogodkih, ki jih bodo organizirali, ponujali izključno vodo iz pipe in ne predpakirane vode. K pitju vode iz pipe bodo spodbujali svoje zaposlene, partnerje in podizvajalce. Zaposlene in ostale deležnike bodo ozaveščali, da imamo v Sloveniji zdravo in kakovostno pitno vodo, ki je bolj zdrava in okolju veliko prijaznejša kot predpakirana voda.

Iniciativa je nastala na pobudo Zbornice komunalnega gospodarstva in je del vseslovenske komunalne pobude Skupaj za boljšo družbo. Podpornika iniciative sta Ministrstvo za okolje in prostor in Ministrstvo za zdravje.

V Komunali Tržič imajo namen k projektu pitja vode iz pipe vključiti in povabiti vse javne zavode v občini. Občini, šolam in vrtcem so pred časom že podarili steklene vrče, ki so napolnjeni z vodo prisotni na sestankih, sejah in drugih dogodkih. Z zgledom lahko vplivamo na razmišljanje občanov in dajemo spodbudo širši javnosti.

Na Komunali Tržič so prepričani, da bo občina Tržič postala prva občina, v kateri javni zavodi ne kupujejo predpakirane vode.

 prejemniki certifikata

Prejemniki certifikata Voda iz pipe (Foto: Arhiv Komunala Tržič)

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran