radio tomi predvajalnik

Mestna občina Celje bo tudi letos sofinancirala obnovo stavb in sakralne dediščine. Za finančne spodbude je v letošnjem proračunu zagotovila 150.000 evrov in sicer 100.000 za obnovo uličnih fasad v starem mestnem jedru in 50.000 za obnovo sakralne dediščine. Javni razpis je objavljen na spletni strani Mestne občine Celje, upravičenci pa morajo vloge oddati najkasneje do 3. junija 2019.

 stavba okopi fasada

Večstanovanjska zgradba Na Okopih je dobila lani novo fasado(Foto: MOC)

Del javnega razpisa (SKLOP 1) se nanaša na ulične fasade na stavbah na območju starega mestnega jedra, ki so v lasti ali solasti fizičnih in pravnih oseb ter samostojnih podjetnikov posameznikov. Gre za tiste ulične fasade, ki so jih lastniki začeli obnavljati po 2. juliju 2018 in bodo obnovljena najkasneje do 5. novembra 2019. Mestna občina Celje bo financirala 50 odstotkov vrednosti upravičenih stroškov investicije vključno z DDV, vendar ne več kot 25.000 EUR na posamezno stavbo. Koliko bo znašala posamična finančna spodbuda, bo odvisno od števila prejetih vlog.

Drugi del javnega razpisa (SKLOP 2) se nanaša na obnovo notranjščine in zunanjega dela razglašenih sakralnih spomenikov, ki se je začela po 2. juliju 2019 in bo končana najkasneje do 5. novembra. Finančne spodbude bodo znašale do 50 odstotkov vrednosti upravičenih stroškov investicije.

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran