Na Mestni občini Celje vedno z veseljem podpirajo dobrodelne prireditve in projekte, ki pomoči potrebnim olajšajo življenje in jim v očeh prižigajo iskrice sreče. Pred petimi leti so tako dali v brezplačen najem prostor na Kidričevi ulici 3, v katerem so članice Lions kluba Celje Mozaik kot prve v Sloveniji začele s projektom Donirana hrana. Vsak večer so v Zavetišče za brezdomce dostavljale hrane, ki so jo donirale različne trgovine. Šlo je za dnevno svežo in pripravljeno hrano, ki ji je ob polnoči istega dne potekel rok uporabe in je bila seveda še vedno dobra in varna.

 donirana hrana 1

Projekt se je tako razširil, da ga članice Lions kluba Celje Mozaik same niso več zmogle voditi, zato ga je februarja 2014 prevzel javni zavod Socio in v ta namen zaposlil štiri delavce preko javnih del, na Mestni občini Celje pa smo zagotovili še dodaten brezplačen prostor, ki je bil zaradi vse večje količine donirane hrane nujno potreben. Mestna občina Celje financira tudi javna dela in materialne stroške.

 donirana hrana 2

Na današnji novinarski konferenci, ki sta jo ob 5. obletnici delovanja razdelilnice donirane hrane pripravila Socio Celje in Lions klub Celje Mozaik, je celjska podžupanja Breda Arnšek zagotovila, da bo Mestna občina Celje tudi v prihodnje podpirala takšne projekte. Članicam kluba, ki s svojimi srčnimi deli spreminjajo svet na bolje, je izrekla iskreno priznanje. Njihovo delo v različnih projektih je po podžupanjinih besedah resnično občudovanja vredno.

 donirana hrana 3

Projekt Donirana hrana je prerasel meje Celja in je postal največji projekt vseh slovenskih Lionsov. Samo v Celju 264 upravičencem vsak dan razdelijo od 18 do 25 paketov hrane. Na mesec razdelijo od 350 do 400 kilograme hrane v vrednosti 18.000 evrov. V petih letih so na tak način pomoči potrebnim ljudem razdelili okoli 70 ton hrane.

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran