radio tomi predvajalnik

Pišite nam: email21
stanje na cestah

Češki gimnazijci na sprejemu pri županu Bojanu Šrotu

Župan Bojan Šrot je danes v Narodnem domu sprejel dijake gimnazije Purkyňovo Gymnázium iz češkega mesta Stražnice ob Moravi, ki jih od nedelje gosti Gimnazija Lava. Mladi so bili navdušeni nad kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi našega mesta in okolice, še posebej pa jih je s svojo lepoto presenetila velika dvorana Narodnega doma, ki je bil pred 122 leti zgrajen po načrtih njihovega rojaka, češkega arhitekta Vladimirja Hraskyja.

 ceski gimnazijci celje 1

Župan je 22 češkim dijakom in 21 dijakom iz Gimnazije Lava predstavil zgodovino našega mesta in najpomembnejše naložbe, ki smo jih že uresničili oziroma jih načrtujemo. Kot je med drugim poudaril, je za Evropo zelo pomembno spoznavanje drugačnosti, drugih narodov in njihovih kultur, zato v Celju z velikim veseljem podpiramo tovrstne izmenjave med mladimi. Na srce jim je položil, naj prijateljstva, ki so jih sklenili, skrbno negujejo, pohvalil pa je tudi lepote njihove domovine, ki jo je že večkrat obiskal.

 ceski gimnazijci celje 2

Dijaki Gimnazije Lava so s pomočjo profesoric za češke prijatelje pripravili pester program različnih aktivnosti, ki jim bodo zagotovo ostale v lepem spominu. Razkazali so jim lepote našega mesta, pa tudi Ljubljane in Portoroža.

 ceski gimnazijci celje 3

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1

Zadnje novice

Vročih 5

bizjakbiz nl

Po Sloveniji

Sodelujemo z ...