radio tomi predvajalnik

Župan Bojan Šrot je danes v Narodnem domu sprejel dijake gimnazije Purkyňovo Gymnázium iz češkega mesta Stražnice ob Moravi, ki jih od nedelje gosti Gimnazija Lava. Mladi so bili navdušeni nad kulturnimi in zgodovinskimi znamenitostmi našega mesta in okolice, še posebej pa jih je s svojo lepoto presenetila velika dvorana Narodnega doma, ki je bil pred 122 leti zgrajen po načrtih njihovega rojaka, češkega arhitekta Vladimirja Hraskyja.

 ceski gimnazijci celje 1

Župan je 22 češkim dijakom in 21 dijakom iz Gimnazije Lava predstavil zgodovino našega mesta in najpomembnejše naložbe, ki smo jih že uresničili oziroma jih načrtujemo. Kot je med drugim poudaril, je za Evropo zelo pomembno spoznavanje drugačnosti, drugih narodov in njihovih kultur, zato v Celju z velikim veseljem podpiramo tovrstne izmenjave med mladimi. Na srce jim je položil, naj prijateljstva, ki so jih sklenili, skrbno negujejo, pohvalil pa je tudi lepote njihove domovine, ki jo je že večkrat obiskal.

 ceski gimnazijci celje 2

Dijaki Gimnazije Lava so s pomočjo profesoric za češke prijatelje pripravili pester program različnih aktivnosti, ki jim bodo zagotovo ostale v lepem spominu. Razkazali so jim lepote našega mesta, pa tudi Ljubljane in Portoroža.

 ceski gimnazijci celje 3

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran