radio tomi predvajalnik

Pred dnevi so v prelepem pivškem Krpanovem domu obeležili praznik, Dan policije. Proslave se je udeležilo veliko zaposlenih, pa tudi zunanjih partnerjev. Kot vedno so se pridružili tudi kolegi s Hrvaške in Italije. S predstavniki obeh držav namreč operativno odlično sodelujejo že vrsto let.

"Pozdravil nas je domači podžupan, g. Boris Rebec. Po pooblastilu vodja naše policijske uprave, Tomaž Čehovin, in namestnik generalne direktorice, Tomaž Pečjak, pa sta policistom in gostom povedala veliko vzpodbudnih besed. Največkrat je bilo slišati pohvale policistom za njihovo vztrajnost in trud. Oba sta poudarila tudi pomen pripadnosti in prenašanje tega vedenja in znanja na mlajše rodove.

Tomaž Čehovin, ki je to delovno mesto prevzel le tri dni pred proslavo, je med drugim povedal: "Prvi razlog (da je prevzel to odgovorno pozicijo, op.a.) je v tem, da smo, kljub vsem izzivom, s katerimi se soočamo, res dobra inštitucija. Policija je še vedno spoštovana v javnosti in to nam pokažejo vse raziskave. Naši rezultati so kljub vsem stiskam, ki nas pestijo, več kot odlični, prometna varnost je dobra, na področju preiskovanja kriminalitete pa se prav tako lahko kosamo z najboljšimi. Drugi razlog pa so moji sodelavci. Tako ožji krog kot tudi širši. Njihov intuziazem je neuničljiv in to iskreno cenim in spoštujem."

Ob tej priložnosti smo se s simboličnim darilom zahvalili tudi našemu dosedanjemu direktorju, Danimirju Rebcu, in mu zaželeli vse dobro v novem življenjskem poglavju.

koper proslava 4

koper proslava 11

Podelili smo srebrne ščite dvaindvajsetim prejemnikom. Za 40-letno delo v Policiji pa smo se zahvalili tudi dvema administratorkama, Ondini Viler in Vukosavi Bojanić. Obe sta povedali, da jima je bila policija kot družina in sta se vsa ta leta v organizaciji dobro počutili.

koper proslava 2

koper proslava 22

Letošnji dobitniki zlatega priznanja so bili trije: Damjan Apollonio, Cvetko Kokalj in Karol Istra. Vsak na svojem področju so v dolgih letih dela naredili zavidljivo dolg seznam za organizacijo več kot odličnih del.

koper proslava 3

Seveda nismo pozabili na tiste posameznike in organizacije, s katerimi smo v preteklem letu res dobro sodelovali. Bronasti znak policije za sodelovanje smo podelili trem posameznikom. Mag. Damjani Jurman s Centra za socialno delo Koper, ker aktivno sodeluje s Policijsko upravo Koper na področju boja proti vsem vrstam nasilja, še posebej nasilja v družini, poleg tega vsako leto organizira strokovno srečanje centrov za socialno delo s policijskimi enotami PU Koper. Žigi Šema, ki je policistom pomagal prijeti s sodišča pobeglega storilca kaznivega dejanja, in to v centru Kopra, in Franciju Janežiču, ki je prav tako veliko pripomogel, da smo v kratkem času v Ljubljani prijeli dva osumljena, ki sta izvršila rop v Postojni.

Srebrni znak policije za sodelovanje je letos prejel Damir Štimac s Policijske uprave Primorsko-goranske, in sicer za velik doprinos k odličnemu sodelovanju med državama, predvsem na področju preprečevanja ilegalnih migracij. Zlati znak pa je letos pripadel Prostovoljnemu gasilskemu društvu Postojna, in sicer za dolgoletno zgledno sodelovanje s policisti, tako na terenu kot tudi pri različnih usposabljanjih.

koper proslava 4

Letos smo na proslavi postregli z res posebnim programom. Poleg kvarteta Policijskega orkestra, sta nam bila za glasbeno poslastico dva odlična glasbenika, vsak s popolnoma druge zvrsti glasbe, oba pa otroka naših zaposlenih.

Prva je bila Emi Jurič, 12-letna hčerka Deana Juriča, vodje kriminalistov na PU Koper, ki je ob spremstvu mentorja Leonarda Strnada zapela pesmi Milijon in ena in All of me, drugi pa je bil 11-letni Žan Debenjak, sin Anite Debenjak, ki je prav tako zaposlena pri nas, in sicer v logistiki policijske uprave. Na harmoniko nam je zaigral pesmi Veseli ribnčan in Kmetič praznuje.

koper proslava 5

koper proslava 55

Razveselili smo se velikega števila obiskovalcev, v največje zadovoljstvo pa nam je, da se nam vsako leto pridružijo bivši načelniki in direktorji PU Koper, pa tudi drugi upokojeni miličniki in policisti. Letos je bilo bivših vodij uprave na proslavi pet. Z leve proti desni: Čebokli, Štemberger, Rebec, Čehovin, Sever in Molk".

koper proslava 6

Čestitamo vsem dobitnikom priznanj.

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran