radio tomi predvajalnik

Mestna občina Celje in javno podjetje ZPO sta na Šmartinskem jezeru postavila wake žičnico. V predvidoma mesecu dni bo žičnica začela poskusno obratovati.

Mestna občina Celje je uspela pridobiti vse projekte in vodno soglasje za wake žičnico. Postavili smo pomola na obeh straneh za namestitev nosilnih stebrov. V teku je montaža naprave, postaviti je potrebno tudi pomole za deskarje.

Mestna občina Celje je izvedla in financirala vsa gradbena in pripravljalna dela, dostope in podobno. Upravljalec wake žičnice in drugih športnih objektov na tem območju bo ZPO, ki je tudi kupil opremo za novo napravo. Vrednost vseh del in opreme je okoli 60.000 evrov.

wake zicnica

V načrtu imamo tudi izgradnjo še pomolov za izplutje kajakov, kanujev, supov in pomol, ki bo omogočal privez manjšim turističnim plovilom na elektro pogon. V sklopu izvajanja rednih vzdrževalnih del načrtujemo sanacijo dela cestnega odseka, ki vodi do čolnarne Muzelj. V načrtu imamo nadaljevanje izgradnje pešpoti ob Šmartinskem jezeru, projektna dokumentacija je že v izdelavi.

V izdelavi je tudi projektna dokumentacija za ureditev obstoječega parkirišča pod pregrado, ki bo namenjeno parkiranju osebnih vozil, avtobusov in avtodomov. S parkirišča bo urejena ločena pot za dostop do navezovalne ceste do gostinskega objekta Brkati som. Načrtujemo tudi izgradnjo kanalizacije. Ko bomo pridobili vsa zemljišča, bomo začeli z deli.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran