radio tomi predvajalnik

Tim Gajser je na dirki v Imoli potrdil, da je v letu 2019 najboljši motokrosist sveta v razredu MXGP. Na Veliki nagradi Italije je v prvi vožnji osvojil peto mesto, kar je zadostovalo, da si je tretjič v karieri privozil prestižni naslov svetovnega prvaka.

Tim Gajser je v Imolo odpotoval odločen, da potrdi tisto, kar je gradil celotno sezono. Že v sobotnih kvalifikacijah je slovenski motokros šampion, ki vozi z licenco AMZS, tekmecem dal vedeti, da je ohranil imenitno formo, saj jih je dobil.

tim gajser

Na dirki se je nato v prvi vožnji s štartne rampe odločno pognal v boj za najmanj osmo mesto, ki bi mu že zagotovilo prestižni naziv najboljšega motokrosista sveta v razredu MXGP. Tokrat ni maksimalno tvegal na progi, saj je pred preizkušnjo v Imoli poudarjal, da je potrebno takšne dirke voziti z glavo. Najprej je "preživel" rahel dotik z Arnaudom Tonusom, a mu to ni pokvarilo osredotočenosti na zahtevno stezo. Znova se je prebil do drugega mesta in začel loviti hitrega Glenna Coldenhoffa. V petem krogu pa se mu je primerila napaka, ki je Gajserja "stresla" z motorja. A padec ni zmotil njegove koncentracije. Z osmega mesta je napredoval do petega in tako osvojil naslov svetovnega prvaka.

Nisem najbolje začel, ampak sem bil potem zelo hiter. Prišel sem na drugo mesto in napadal vodstvo, potem pa se je zgodil padec. Tri ali štiri kroge sem potreboval, da sem ujel ritem. Res sem vesel. Sezona je bila neverjetna. Zahvalil bi se ekipi, ki je opravila izjemno delo. Presrečen sem.

Druga vožnja tako ni bila več pomembna za skupno razvrstitev. Gajser jo je odpeljal bolj sproščeno in rešen bremena, ki ga je s seboj vozil v prvi preizkušnji. Na koncu je skozi cilj pripeljal drugi in razveselil armado navijačev, ki ga je tudi tokrat spremljala v Imoli ter navijala zanj.

Včeraj nisem bil niti malo nervozen, ponoči pa sem zelo slabo spal. Zjutraj nisem bil spočit in to je terjalo davek v prvi vožnji. Po padcu sem potreboval nekaj časa, da se zberem, ujamem ritem in začutim progo. Vse se mi je potem izteklo zelo dobro. Vesel sem tudi zaradi številnih navijačev, ki so bili danes tu. Uspelo se mi je prebiti na stopničke za zmagovalce in tam sem dejansko videl, koliko jih je prišlo. To je neverjetno. Hvala vsem. Zelo sem vesel.

Preizkušnjo na avtodromu Enza in Dina Ferrarija je sicer dobil Nizozemec Glenn Coldenhoff, tokrat v Imoli nepremagljiv v obeh vožnjah, drugo mesto je osvojil Jeremy Seewer, tretje mesto na zmagovalnih stopničkah pa je pripadlo Timu Gajserju.

22-letni Gajser je tretjič v zgodovini svetovni prvak. Prvič mu je to uspelo leta 2015, ko je osvojil naslov v razredu MX2, leto zatem pa se je veselil enakega naziva še v elitnem razredu MXGP. Zdaj je ta dosežek ponovil in se je tako z zlatimi črkami zapisal v svetovno zgodovino motokrosa.

Gerčar prvič do točke, Pancar stopnjuje formo
V najmočnejšem razredu je vozil tudi Klemen Gerčar, ki je pretekli dve dirki izpustil zaradi bolezni. V prvi vožnji je osvojil 22. mesto, v drugi pa si je privozil 20. mesto ter s tem prvo točko v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo v sezoni.

Zelo dobro se je v razredu MX2 odrezal tudi Jan Pancar. Že na preizkušnji v Belgiji je pokazal, da je popravil in dvignil formo, kar je demonstriral tudi v Imoli. V prvi vožnji je skozi cilj pripeljal na izvrstnem desetem mestu, v drugo pa je bil dvajseti. V skupnem seštevku dirke je osvojil šestnajsto mesto.

REZULTATI

MXGP

  1. vožnja: 1. Glenn Coldenhoff (Niz), 2. Jeremy Seewer (Švi), 3. Gautier Paulin (Fra), 4. Arnaud Tonus (Švi), 5. Tim Gajser (Slo), ... 22. Klemen Gerčar (Slo), ...
  2. vožnja: 1. Glenn Coldenhoff (Niz), 2. Tim Gajser (Slo), 3. Jeremy Seewer (Švi), ... 20. Klemen Gerčar (Slo), ...
  • Skupno na dirki: 1. Glenn Coldenhoff (Niz): 50, 2. Jeremy Seewer (Švi): 42, 3. Tim Gajser (Slo): 38, ... 22. Klemen Gerčar (Slo): 1 točka, ...
  • Skupno v SP (15/18): 1. Tim Gajser (Slo): 664, 2. Jeremy Seewer (Švi): 481, 3. Gautier Paulin (Fra): 440, 4. Arnaud Tonus (Švi): 419, 5. Glenn Coldenhoff (Niz): 399 točk, ... 51. Klemen Gerčar (Slo): 1 točka...

MX2

  1. vožnja: 1. Jorge Prado (Špa), 2. Thomas Kjer Olsen (Dan), 3. Maxime Renaux (Fra), ... 10. Jan Pancar (Slo), ...
  2. vožnja: 1. Jorge Prado (Špa), 2. Thomas Kjer Olsen (Dan), 3. Calvin Vlaanderen (Niz), ... 20. Jan Pancar (Slo), ...
  • Skupno na dirki: 1. Jorge Prado (Špa): 50, 2. Thomas Kjer Olsen (Dan): 44, 3. Maxime Renaux (Fra): 38, 4. Jago Geerts (Bel): 34, ... 16. Jan Pancar (Slo): 12 točk, ...
  • Skupno v SP (15/18): 1. Jorge Prado (Špa): 694, 2. Thomas Kjer Olsen (Dan): 564, 3. Jago Geerts (Bel): 447, 4. Henry Jacobi (Nem): 422, 5. Tom Vialle (Fra): 416, ... 28. Jan Pancar (Slo): 34 točk, ...

QR Code

Ocenite prispevek:
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 5.00 (1 ocena)
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran