radio tomi predvajalnik

delo na cestiZačenja se težko pričakovana rekonstrukcija ceste med Šmarjeto in Škofjo vasjo. Podjetje KIT-AK, gradnje d. o. o., iz Rogaške Slatine, ki ga je Ministrstvo za infrastrukturo izbralo za izvajalca, je bilo v delo uvedeno prejšnji teden. Dela mora zaključiti do 9. junija 2020.

Gre za približno kilometer dolg cestni odsek, na katerem je nujno potrebno zagotoviti večjo prometno varnost. Izvajalec del bo na obeh straneh ceste zgradil pločnik ter kolesarsko stezo, medtem ko bo celjsko javno podjetje Vodovod-kanalizacija, d. o. o., obnovilo kanalizacijo in vodovod. Na križišču s Tumovo cesto je predvideno novo krožišče, ki bo še dodatno prispevalo k večji prometni varnosti.

Mestna občina Celje bo za rekonstrukcijo ceste iz občinskega proračuna prispevala 30 odstotkov potrebnega denarja. Financirala bo izgradnjo pločnika, kolesarske steze in postavitev javne razsvetljave. Za odkup zemljišč, ki so potrebna za izgradnjo pločnika, pa je Mestna občina Celje, ki se je ves čas aktivno vključevala v postopke tega državnega projekta, že pred leti prispevala polovico potrebnega denarja. Rekonstrukcija ceste je ocenjena na okoli 2.2 milijona evrov.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran