radio tomi predvajalnik

Najlepši beli lipicanci iz Kobilarne Lipica so danes, 24. avgusta, nastopili na svečanem odprtju 57. sejma AGRA, osrednjega in največjega kmetijsko-živilskega sejma v Srednji Evropi. Sejem AGRA je odprl predsednik vlade Republike Slovenije, Marjan Šarec, nastop čudovitih belih konj iz Lipice pa sta si ogledala tudi ministrica za kmetijstvo dr. Aleksandra Pivec ter evropski komisar za kmetijstvo in razvoj podeželja Phil Hogan.

sejem agra

Številne obiskovalce sejma v Gornji Radgoni so lipicanci navdušili s svojo lepoto, figurami klasične dresure in spektakularnimi skoki šole nad zemljo. Prav posebno doživetje je bil tudi ogled nastopa belega konja, ki je najzahtevnejše elemente klasične dresure predstavil na dolgih vajetih, brez jahača v sedlu.

Lipicanci, ki so maja gostovali v španski Cordobi, julija navdušili v operi Aida ob odprtju 67. Ljubljana Festivala in na prestižnem 10. festivalu Marbach Classics v nemškem Marbachu, najstarejši kobilarni na svetu, so tako znova postali priljubljeni ambasadorji slovenske konjereje in konjeništva.

lipicanci na sejmu agra 1

lipicanci na sejmu agra 2

lipicanci na sejmu agra 3

lipicanci na sejmu agra 4

lipicanci na sejmu agra 5

lipicanci na sejmu agra 6

lipicanci na sejmu agra 7

lipicanci na sejmu agra 8 

(Foto: AGRA)

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran