radio tomi predvajalnik

Gospod Jože Borštnar iz Velenja je že kot majhen deček zelo rad igral šah. Sčasoma je v njem vzklila želja po novi igrici, ki bi bila podobna šahu, kar mu je seveda tudi uspelo.

Slepi zajček na šahovskem polju lahko igra vsak posameznik, če pa imate željo po tekmovanju mora imeti vsak svojo škatlo s ploščicami. Igra je zelo zabavna saj je treba v čim krajšem možnem času postaviti vse ploščice pravilno. Igra se jo sledeče: ploščice stresemo ven iz škatlice tako, da so vse številke na ploščicah obrnjene z številkami navzdol. Pri tem ne sme biti nobena številka vidna, nato jih premešamo. Nato jih na slepo pobiramo in zlagamo v škatlico lepo po vrsti od zgornjega levega kota proti desni vse do dna. Ko so vse ploščice zložene v škatli (63 ploščic), ostane samo za eno ploščico praznega prostora v spodnjem desnem kotu. Sedaj poskušamo v čim krajšem možnem času vse ploščice s številkami od 1-63 razvrstiti lepo po vrsti. Ko so vse ploščice pravilno razvrščene je igre konec in slepi zajček SPREGLEDA. Vendar pozor: med reševanjem igre ne smete iz škatlice dvigovati nobene ploščice in jo premeščati na ustrezno mesto. Ploščice premikamo po škatlici tako, da drsijo po dnu. Igra je primerna za vse, ki so starejši od 5. let.

slepi zajcek

Slepega zajčka lahko naročite:

Borštnar Jože, Silova 27 a, Velenje
Tel: 03/58-88-741
GSM: 041/396-424

QR Code

Ocenite prispevek:
0 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran