radio tomi predvajalnik

Ministrstvo za okolje in prostor, ki je prevzelo projekt zamenjave zemljine na igriščih celjskih javnih vrtcev in s tem tudi obveščanje javnosti o poteku vseh aktivnosti, je včeraj popoldan v Narodnem domu v Celju organiziralo sestanek, ki so se ga poleg ministra Simona Zajca in generalne direktorice Direktorata za okolje na ministrstvu mag. Tanje Bolte udeležili tudi predstavniki Nacionalnega inštituta za javno zdravje, Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani in Mestne občine Celje.

Veseli smo, da so se starši otrok, ki obiskujejo celjske javne vrtce, seznanili s trenutno situacijo in strokovnimi rešitvami ter da bo ministrstvo po zagotovilih ministra Simona Zajca v prihodnjih dveh letih zamenjalo zemljino na igriščih desetih javnih vrtcev in na igrišču pri Savinjskem nabrežju, ki ga uporabljajo otroci iz enote Center, pri čemer bosta imela prednost enota Ringa Raja vrtca Zarja in enota Mavrica Vrtca Anice Černejeve.

S projektom zamenjave zemljine smo na Mestni občini Celje z lastnimi sredstvi začeli leta 2017. V želji, da otrokom zagotovimo varno igro na vrtčevskih igriščih, smo najprej zamenjali zemljino na igrišču vrtca Tončke Čečeve na Hudinji, lani v času poletnih počitnic pa na igrišču Vrtca Tončke Čečeve na Aljaževem hribu. Projekt je bil zahteven in kompleksen, vendar smo ga kljub temu, da smo na tem področju orali ledino, izpeljali strokovno in v veliko zadovoljstvo staršev vrtčevskih otrok in vseh občanov. Pridobili smo veliko izkušenj, ki bodo pri nadaljnji sanaciji igrišč v pomoč ministrstvu. Tako kot doslej bomo na Mestni občini Celje tudi v prihodnje ministrstvu nudili vso potrebno podporo, da bo sanacija končana v predvidenem roku.

vrtec aljazev hrib celje 

Igrišče vrtca na Aljaževem hribu, ki ga je Mestna občina Celje sanirala lani poleti

Predstavniki ministrstva so staršem na včerajšnjem sestanku zagotovili, da jih bodo preko svoje spletne strani redno seznanjali s potekom projekta. Objavili bodo tudi prezentacije vseh sodelujočih na včerajšnjem sestanku.

Glede na to, da so predstavniki Biotehniške fakultete podrobno pojasnili raziskavo onesnaženosti tal pred začetkom sanacije, ki je zaradi napačne interpretacije v javnosti povzročila toliko strahu, pa verjamemo, da so starši pomirjeni in da zaupajo v učinkovitost ukrepov, ki veljajo v vrtcih že od leta 2007. Še enkrat poudarjamo, da v vseh vrtcih dosledno upoštevajo Protokol ravnanj pri igri otrok v peskovnikih in na igriščih.

Kot je na včerajšnjem sestanku poudarila mag. Simona Uršič iz Nacionalnega inštituta za javno zdravje, so ukrepi iz protokola enostavni, vendar dokazano učinkoviti.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran