radio tomi predvajalnik

Med štirinajstimi ekipami na XXV. državnem preverjanju so se kot najbolj usposobljeni izkazali člani ekipe RKS-OZ Zagorje ob Savi II, ki so osvojili prvo mesto. Druga je RKS-OZ Novo mesto - 1. ekipa, tretja pa ekipa PGD Cerknica.

Rezultate so ob 16. uri svečano razglasili na dvorišču Grajske pristave v Ormožu, kjer so podelili tudi nagrade. Letos prvič še nagrado za največ znanja o Rdečem križu nasploh in še posebej o Rdečem križu Slovenije. Nagrado je prejela ekipa RKS-OZ Zagorje ob Savi II.

Na sedmih deloviščih v mestnem središču Ormoža so od 9. do 14. ure člani ekip preverjali svojo usposobljenost z ukrepanjem ob prometni nesreči, razlitju nevarne snovi, požaru v objektu, nesreči pri lovu divjadi, posledicah prekomernega uživanja nedovoljenih poživil in substanc, teoretičnem preskusu znanja prve pomoči in množični nesreči.

Prav vsakega med nami lahko presenetijo poškodbe ali nesreče,

je v svojem nagovoru ob otvoritvi v petek zvečer dejala predsednic RKS mag. Vesna Mikuž in dodala

Izurjeni bolničarji in ekipe prve pomoči, ki znajo prav ukrepati in vešče pomagati, takrat poskrbijo, da bi kar najmanj bolelo in da bi bila škoda kar najmanjša. Če so v bližini. Velikokrat se zgodi, da bi moral pomagati kar tisti, ki je priča dogodku. Zato je pomembno, da poleg najboljših, ki bodo jutri preverili, katero veščino kaže še izpiliti in znanje poglobiti, svoje znanje prve pomoči obnavljamo vsi.

Dopoldne so si v družbi vodje preverjanja Stanislava Lotriča iz Uprave za zaščito in reševanje RS, predsednice RKS Vesne Mikuž, generalne sekretarke RKS Cvetke Tomin preverjanje ogledali tudi župan Občine Ormož Danijel Vrbnjak, direktorica Urada za preventivo, usposabljanje in mednarodno sodelovanje Olga Andrejek in številni predstavniki sodelujočih izpostav Civilne zaščite ter območnih združenj Rdečega križa Slovenije.

Ob deloviščih in počivališčih so se ustavljali tudi mimoidoči. Na počivališčih so se z zaposlenimi ter prostovoljkami in prostovoljci Rdečega križa Slovenije pogovarjali, kakšna znanja med ljudmi širi Rdeči križ, kako poteka iskanje pogrešanih, mnogi so v skrbi za svoje zdravje pri prostovoljkah izmerili sladkor v krvi, holesterol in krvni tlak, pri Društvu Spominčica so izvedeli o demenci in osteoporozi, se pozanimali o organizaciji letovanj in socialni pomoči, pri krvodajalskem avtobusu Centra za transfuzijsko medicino Maribor pa se seznanili s krvodajalstvom. Nenazadnje so lahko skupaj z drugimi obiskovalci bolje spoznali tudi svoj kraj.

 zmagovalna ekipa rks oz zagorje

Zmagovalna ekipa RKS-OZ Zagorje

drugouvrscena ekipa rks oz novo mesto

Drugouvrščena je ekipa RKS-OZ Novo mesto

tretjeuvrscena ekipa pgd cerknica 

Tretjeuvrščena ekipa PGD Cerknica

 

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Prevrnjen tovornjak! V Tržiču na semaforiziranem križišču »pod bazenom« policisti obravnavajo prevrnitev tovornega vozila.     Več o tem ...      
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran