radio tomi predvajalnik

Z zasaditvijo lipe v Mestnem parku in slovesnostjo v Narodnem domu so v petek proslavili 30 let prijateljstva med Celjem in nemškim mestom Singen, ki leži ob Bodenskem jezeru. Od leta 1989, ko je bila prvič podpisana partnerska pogodba, je iskreno prijateljstvo povezalo mnogo prebivalcev obeh mest, ki sodelujejo predvsem na področju kulture, šolstva, rdečega križa in gasilstva.

Še posebej pomembno je, da so se trdne prijateljske vezi stkale tudi med mladimi. Mednarodnih izmenjav se je doslej udeležilo že okoli 700 dijakov iz Celja in Singna, ki bodo zagotovo nadaljevali tradicijo in dobro sodelovanje na različnih področjih še nadgradili.

celje prijateljstvo 1 

(Foto: Nik Jarh)

Sodelovanje med obema mestoma pa je pomembno tudi zaradi izmenjave dobrih praks. Delegacija iz Singna, ki jo je vodil dolgoletni nadžupan Bernd Häusler, je bila presenečena, da se je od njihovega zadnjega obiska v Celju toliko spremenilo. Ker je tudi pri njih skrb za čistejše okolje ena od prednostnih nalog, so bili še posebej navdušeni nad sistemom javne izposoje koles KolesCe. Seznanili so se s pomembnejšimi projekti, ki jih je Mestna občina Celje uresničila v zadnjem obdobju in si ogledali nekatere kulturne in turistične znamenitosti.

Nadžupan Häusler je bil tudi pobudnik, da skupaj z županom Bojanom Šrotom v Mestnem parku zasadita lipo, ki ima za Slovence poseben simbolni pomen. Prijateljstvo, ki je med mestoma in ljudmi trideset let raslo in se razvijalo, je tako na simbolni način ponovno dobilo korenine.

celje prijateljstvo 2 

(Foto: Nik Jarh)

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran