radio tomi predvajalnik

Komunalno dejavnost so v preteklosti izvajala manjša občinska podjetja, a le na območju mesta Tržič. Le v Tržiču je namreč naselitvena koncentracija na prelomu 19. in 20. stoletja dosegla gostoto, da lahko govorimo o urbanih značilnostih kraja. Največ prebivalcev je bilo na območju današnjega Trga svobode, Koroške ceste in nižinskega dela Partizanske ulice. Občina je tako skrbela za osnovne komunalne storitve: vodovod, vzdrževanje krajevnih cest, mostno tehtnico, klavnico in tržnico. Zamisel o združitvi komunalnih dejavnosti se je pojavila že leta 1952, vendar se ni dokončno razvila. Obrtno podjetje REMONT je bilo predhodnik Komunale Tržič, kljub temu, da se niso ukvarjali z najbolj tipičnimi komunalnimi dejavnostmi.

Komunala Tržič se je tekom let razvila v moderno, družbeno odgovorno podjetje, ki izvaja storitve komunalnega gospodarstva na območju celotne občine Tržič skladno z najmodernejšimi tehnološkimi in okoljskimi standardi. Naša osnovna skrb je trajnostno gospodarjenje z naravnimi viri in razvijanje kakovostnih rešitev za uporabnike na vseh nivojih poslovanja. Sem sodita skrb za čisto okolje ter zadovoljstvo naših občanov. Sledimo našemu osnovnemu načelu, da delamo z ljudmi in za ljudi

pravi direktor Komunale Tržič Primož Bajželj, ki ga veseli dejstvo, da njihovo delo občani v anonimni anketi vsako leto visoko ocenijo.

Od nekdanjih dejavnosti Komunalnega podjetja Tržič, to so bile: kamnolomi in peskokopi, apnenica, mostna tehnica, javna klavnica in javne pralnice, vrtnarija in cvetličarne, vodovod, kanalizacija, snaga, tržnica ter pokopališča in pogrebna dejavnost, so do danes ostale: oskrba s pitno vodo, odvajanje in čiščenje odpadne vode, ravnanje z odpadki, pogrebna in pokopališka dejavnost, gradbena enota, vzdrževanje občinskih cest.

V zadnjem desetletju kot ključne in najpomembnejše projekte ocenjujem izgradnjo vrtine Smolekar, posodobitev in dograditev vodovodnega omrežja s številnimi novimi akumulacijami in zamenjavo salonitno azbestnih cevi. Odlične karavanške izvirske vode imamo dovolj, kemično obdelavo vode pospešeno zamenjujemo z bolj zdravimi sodobnimi načini obdelave. S sodobno komunalno čistilno napravo smo nadgradili štiri desetletja želja, potreb in obljub. Priključitev nanjo se povečuje, stanje v okolju in vodotokih se je izboljšalo

je v zbornik, ki bo izšel ob jubileju Komunale Tržič zapisal župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

 zaposleni v komunali trzic

Zaposleni v Komunali Tržič (Foto: arhiv Komunale Tržič)

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran