radio tomi predvajalnik

Že dvanajsto leto zapored se je pred začetkom jesenskih počitnic na Gimnaziji Celje – Center (GCC) odvil tradicionalni dobrodelni koncert, ki so ga tokrat pripravili dijaki 4. b-razreda in skupaj s sošolci, učitelji, gosti in podporniki zbrali 4.000 evrov, ki so jih namenili 9-letnemu Filipu, ki se bori s hudo obliko cerebralne paralize. S koncertom so napovedali tudi novo dobrodelno akcijo Kamenčki prijateljstva, ki jo bodo izvajali med 8. in 13. novembrom, ob svetovnem dnevu prijateljstva v sodelovanju z Društvom Humanitarček iz Maribora.

Na koncertu so nastopili pevka Rebeka Dremelj, ki je s pesmijo Še verjamem v sanje letošnjemu koncertu posodila tudi ime, pa legendarna zasedba GCC The Šlagers, glasbena skupina The Takeover, plesna skupina TBA, komedijant Gašper Bergant in tvirlingaš Tim Udovič. Koncert je obiskalo več kot 1200 obiskovalcev – ob vseh dijakih in učiteljih tudi številni gostje iz vse države ter učenci in dijaki iz celjskih osnovnih in srednjih šol.

Naši dijaki z zgodbami kot je jesenski dobrodelni koncert in drugimi, ki jih pišejo skozi vse leto, glasno opozarjajo, da se mlada generacija dobro zaveda dejstva, da morata solidarnost in skrb za sočloveka imeti vidno in prepoznavno mesto v naši družbi. Mogoče celo bolj kot se tega zavedamo starejše generacije. Na GCC smo ponosni nanje in se bomo še naprej trudili, da jih, tudi z lastnim zgledom, podpiramo pri hoji v svetlo prihodnost ter jih spodbujali, da ne bi nikdar izgubili vere v svoje sanje,

je ob koncu koncerta dejal Gregor Deleja, ravnatelj Gimnazije Celje - Center.

GCC se tudi kot članica mreže Unesco ASPnet in šola s programom MEPI pri svojem delu trudi poudarjati zlasti tiste vrednote, ki so zlasti v aktualni družbeno-političnih razmerah vsak dan znova postavljene pred preizkušnjo. Za številne dejavnosti na področju dobrodelnosti in prostovoljstva je GCC Slovenska filantropija podelila tudi naziv Junaki našega časa. Šola se lahko sicer pohvali tudi z zelo dejavnim Šolskim skladom, ki ga vodijo starši, razvejano mrežo tutorjev in prostovoljcev ter z večletnim sodelovanjem pri nacionalni akciji Anina zvezdica, ekoakcijah zbiranja starega papirja, tonerjev in zamaškov, zbiranjem učbenikov, šolskih potrebščin in igrač ter sprotnimi odzivi na aktualne problematike.

dobrodelni koncert gcc 2019 1

dobrodelni koncert gcc 2019 2

dobrodelni koncert gcc 2019 3

dobrodelni koncert gcc 2019 4

dobrodelni koncert gcc 2019 5

dobrodelni koncert gcc 2019 6

dobrodelni koncert gcc 2019 7

Utrinki z dobrodelnega koncerta, ki je potekal 23.10.2019 ob 11.00 v športni dvorani Gimnazije Celje – Center (Foto: arhiv GCC)

QR Code

Ocenite prispevek:
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 5.00 (1 ocena)
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran