radio tomi predvajalnik

Čebelarska zveza Slovenije in SID Banka že nekaj let odlično sodelujeta. Rezultati skupnih projektov sta čebelnjak v Višnji Gori ter šolski čebelnjak v Sostrem. Čebelnjak v Višnji Gori poleg izobraževanja služi, tudi kot reprezentativni objekt, namenjen protokolarnim obiskom Slovenije ter mednarodnim obiskom iz sveta. S šolskim čebelnjakom v Sostrem pa SID banka prispeva k spodbujanju, izobraževanju in razvoju mladih čebelarjev ter s tem zaokroža družbeno odgovornost tako naših najmlajših kot tudi nas vseh.

Pred kratkim je s strani čebelarskega društva Barje, na Čebelarsko zvezo Slovenije prišla pobuda, da bi postavili repliko Plečnikovega čebelnjaka na Barju, v bližini Plečnikove cerkve sv. Mihaela. Gre za čebelnjak pri dvorcu Lany blizu Prage, kjer je imel rezidenco prvi češki predsednik Masaryk Tam je Plečnik uredil vrtove, v katere je umestil tudi čebelnjak. Le-ta ima najbolj izrazit pečat njegove arhitekture.

plecnikov cebelnjak

Čebelarski zvezi Slovenije se je projekt zdel več kot odličen, in se je obrnila s prošnjo sodelovanja ponovno na SID Banko. V kratkem času je bil dosežen dogovor, da bo SID banka financirala izgradnjo replike Plečnikovega čebelnjaka, ki bo postavljena v Ljubljani, najkasneje v letu 2021. Nad izvedbo projekta bodo bedeli čebelarji ČD Barje.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran