radio tomi predvajalnik

Sanacija po ujmi v Dovžanovi soteski, eno leto po katastrofi, prehaja v zaključno fazo. Čakamo še na zaključna asfaltiranja, ki bodo, po besedah župana, če bo vreme dobro, končana v tem tednu.

Pri sanaciji bi rad dodal še tisto, kar v preteklosti nismo omenjali in sicer, da se s sanacijo po ujmi dobivajo tudi nove površine za pešce. Pred samim vhodom v tunel se gradi sodobna pešpot brv na pletenicah, temeljito je bila že obnovljena Bencetova krožna pot, na tej poti pa so tudi dodatki s pletenicami in v skale zavrtanimi stopami, ki omogočajo lepši in varnejši sprehod,

pojasnjuje župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic.

Tisto, kar pa je najbolj dragoceno, seveda po vzoru projekta pred tunelom, tudi za tunelom in vse tja do geološkega stebra in spodnjega lesenega Bencetovega mostu je, da smo zgradili pločnik za pešce kot najranljivejše udeležence v prometu,

razlaga župan Sajovic. Pločnik bo služil mimoidočim, predvsem pa obiskovalkam in obiskovalcem. Ob pločniku, kjer je cestišče sedaj razširjeno za pločnik, pa bo, po vzoru lesene ograje pred mostom, nameščena tudi lična ograja.

Vsi obiskovalci bodo po zaključku del videli, da so pohodne pešpoti tudi dodatno obnovljene,

poudarja župan Sajovic in dodaja:

Nekje so obnovljene tudi nove stopnice, nameščena je kakšna nova klopca, varovalne mreže … Tam, kjer je bilo ob pešpoti največ erozije so sedaj ta erozijska žarišča že sanirana.

 sanacija dovzanove soteske 1

sanacija dovzanove soteske 2

Sanacija v Dovžanovi soteski (Foto: Arhiv Občine Tržič)

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran