radio tomi predvajalnik

V prihodnjem letu, ob 440. obletnici Kobilarne Lipica, bo svoja vrata odprl prenovljeni hotel Maestoso. S štirimi zvezdicami superior, 139 sobami, petimi kongresnimi dvoranami, notranjim in zunanjim bazenom ter kreativno zasnovanim wellness centrom bo sledil značilnostim Krasa in lipiške tradicije ter najsodobnejšim svetovnim trendom. Javno naročilo za izbor izvajalca prenove in dograditve hotela bo na Portalu javnih naročil odprto do 30. decembra, v kratkem pa bo objavljeno tudi javno naročilo za izbor izvajalca za prenovo bazenskega in wellness kompleksa.

Prenovljeni hotel Maestoso bo s svojo sodobno in drzno zunanjo podobo sledil edinstvenemu ambientu lipiškega posestva z belimi ograjami in zeleno naravo. Z unikatnim interjerjem bo gostom ponudil priložnost za druženje, sproščen klepet in oddih, obenem pa jih bo popeljal v svet konj in konjeništva.

Recepcija novega hotela Maestoso bo prostor, kjer lahko spoznamo nove prijatelje. Število sob v hotelu se bo praktično podvojilo, tri tipi sob pa bodo nudili priložnost za izbor treh slogov oziroma doživetij. Športni slog bo namenjen ljubiteljem konjeništva, golfa, pohodništva in kolesarjenja po Krasu. Družinske sobe bodo pritegnile vse, ki bodo v Lipici želeli preživeti dragoceni čas z otroki in najbližjimi, superior sobe pa bodo v hotelu s štirimi zvezdicami superior razvajale z dodatnim udobjem.

Gostom hotela bosta na voljo zunanji in notranji bazen. Slednji bo z dimenzijami 25 metrov krat 12,5 metra pritegnil vse, ki si želijo okrepiti telo, medtem ko se v zeleni oazi miru prepustijo sprostitvi.

Prenovljeni hotel Maestoso bo tako namenjen širokemu spektru gostov iz Slovenije in vsega sveta, saj prinaša drzen dizajn studia Enota, d.o.o., obenem pa razvajanje v svežini in lepoti zelenega posestva Lipice z več kot 300 belimi lipicanci. Poleg izjemne dediščine in lepote lipicancev hotel obeta širšo ponudbo za goste, ki želijo raziskovati Kras, in prinaša različna doživetja, tako s področja dobrega počutja kot tudi športnih, konjeniških in zabavnih vsebin, s katerimi zaokroži zgodbo o Krasu.

Javno naročilo za izbor izvajalca prenove bo na Portalu javnih naročil odprto do 30. decembra, v skladu z zakonodajo pa je javno naročilo objavljeno tudi na evropskem portalu javnih naročil TED. Po pregledu prispelih ponudb bo odločitev o izbranem izvajalcu objavljena v januarju 2020.

Direktor Holdinga Kobilarna Lipica, d.o.o. Matej Oset ob objavi javnega naročila pojasni:

Prenova hotela Maestoso je ena osrednjih prioritet Kobilarne Lipica v letu 2020, ko bo kobilarna praznovala 440. obletnico. Naš načrt je, da se hotel Maestoso prenovi v najkrajšem možnem roku, kar bo mogoče pod pogojem, da bodo vsi postopki izvedeni z maksimalno angažiranostjo vseh sodelujočih. Tako bo prenova hotela Maestoso predstavljala zaokrožitev ponudbe in realizacijo ambicije Lipice, da se razvije v osrednjega turističnega akterja kraške regije.

V skladu s tem bo naložba v prenovo hotela Maestoso oplemenitila sredstva, ki so bila Holdingu Kobilarna Lipica, d.o.o. za namen prenove zagotovljena kot ustanovni kapital.

hotel maestoso lipica 1

hotel maestoso lipica 2

hotel maestoso lipica 3 

(Foto: Enota d.o.o., Mitja Božič, Gabriele Boiselle / Edition Boiselle)

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran