radio tomi predvajalnik

Občinski svet Občine Tržič je na svoji 9. redni seji, ki je potekala v četrtek, 28. novembra, z veliko večino sprejel proračun za leto 2020.

Pomembno se nam zdi, ker nas čakajo velike investicije, da smo bili zgodnji, pravočasni in dobro pripravljeni,

je z zadovoljstvom poudaril župan Občine Tržič mag. Borut Sajovic in dodal:

Želel bi se zahvaliti vsem, ki so proračun pripravljali znotraj občinske uprave. Za visoko podporo pa se zahvaljujem tudi občinskim svetnicam in svetnikom. Sprejeli smo praktično vse pravilno in pravočasno vložene amandmaje, ki proračun še nadgrajujejo in izboljšujejo.

V amandmajih se je pozornost namenila mladim, gospodarstvu in športu. Na predlog podžupana Jureta Ferjana se bo, skladno s sprejetim amandmajem, v letu 2020 izvedel t. i. razpis za sofinanciranje programov mladih, s katerim želijo aktivirati mlado populacijo in mlade spodbuditi k aktivnemu udejstvovanju v občini (pripravi projektov ali dogodkov, ki spodbujajo participacijo in aktivacijo mladih na področju izobraževanja, podjetništva, športa, kulture, idr.).

Občina Tržič v prihajajočem letu, po besedah župana, kakšnega večjega zadolževanja ne načrtuje.

Od velikih investicij smo začeli pripravljati prizidek k osnovni šoli v Križah, hitimo s pridobivanjem gradbenih dovoljenj za projekt nadgradnje kanalizacijskega sistema oz. t. i. projekt DRR2,

je ob tem izpostavil župan Sajovic.

Proračun je usklajen. Zagotovili bomo nemoteno delovanje javnih zavodov, šol, vrtcev in društev z vseh področjih,

je bil jasen župan Sajovic, ki je zatem poudaril, da bo poleg omenjenega prizidka za potrebe šole in vrtca ter s tem športni park Križe, prioriteta tudi gradbeno dovoljenje za sanacijo strehe gradu Neuhaus, sanacija oz. nadaljevanje sanacije po ujmi v Dovžanovi soteski, pa tudi sanacija ceste skozi BPT.

Praktično pa se bo v proračunu našla tudi investicija za prav vsako od 13 krajevnih skupnosti v naši občini,

zagotavlja župan Sajovic.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran