radio tomi predvajalnik

Policisti Policijske postaje Kozina so bili konec tedna obveščeni o postavljeni vabi - pasti, namenjeni nezakonitemu lovu zaščitenih jamskih hroščev, ki je bila postavljena v eni od kraških jam na območju občine Hrpelje-Kozina. Gre za stekleno vabo (lonček), v katero krivolovci nastavijo prenasičeno solno raztopino, ki ujete živali takoj primerno konzervira, zato so lahko pasti v jami nastavljene dlje časa. V pasti je bilo ujetih več različnih jamskih hroščev, vendar vrsta teh hroščev policistom še ni poznana, saj bodo to ugotavljali strokovnjaki na Biotehnični fakulteti. Za storilcem poizvedujemo.

Policisti obravnavajo kaznivo dejanje nezakonito ravnanje z zaščitenimi živalmi in rastlinami (po I. odstavku 344. člena KZ-1), za kar je zagrožena zaporna kazen od treh do petih let.

hrosc

Hrošč na fotografiji je med najbolj iskanimi vrstami med zbiratelji in preprodajalci. Gre za hrošča z znanstvenim imenom »Anophthalmus hitleri«, ki sodi med ogrožene vrste in je zavarovan z Uredbo o zavarovanih prosto živečih živalskih vrstah. Hrošč na črnem trgu t.i. »borzah insektov« doseže vrednost več sto evrov. (Slika je simbolična)

Anita Leskovec
predstavnica za odnose z javnostmi
Policijska uprava Koper

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran