radio tomi predvajalnik

Prva od treh faz izgradnje krožišča, ki bo Ljubljansko cesto povezalo z Garažno hišo Glazija in Splošno bolnišnico Celje, bo kmalu zaključena. V teh dneh na severno-zahodnem delu ceste gradijo stezo za pešce, kolesarsko stezo in avtobusno postajališče, ki bo nekaj metrov daljše od prejšnjega in bo omogočalo, da se bodo lahko sočasno varno ustavili trije ali celo štirje avtobusi. Tampon in asfaltno prevleko bodo namestili predvidoma prihodnji teden oziroma takoj, ko bodo to omogočale vremenske razmere. Izvajalec gradbenih del je podjetje VOC Celje, d. o. o.

krozisce glazija

Novo krožišče na Glaziji bo dolgoročno zelo pomembno zaradi načrtovane širitve garažne hiše in ureditve izvoza za reševalna vozila Zdravstvenega doma Celje. Bistveno bo prispevalo k večji pretočnosti in umiritvi prometa na Ljubljanski cesti, ki je kot glavna mestna vpadnica iz smeri Levca prometno zelo obremenjena, vozniki pa na njej zaradi ravnine pogosto presegajo dovoljeno hitrost.

Da bi zagotovili večjo prometno varnost in večjo pretočnost prometa načrtujemo še gradnjo krožišč na treh drugih lokacijah in sicer na križišču Čopove ulice in Ljubljanske ceste, na križišču Partizanske ceste in ceste G1-570328 (cesta od Celja do Laškega) ter na križišču Kidričeve ceste in lokalne ceste za Slance in Bukovžlak.

Projektna dokumentacija za krožišče Partizanska cesta-cesta G1-570328 je že skoraj izdelana. Financirali jo bomo iz občinskega proračuna, investitor krožišča pa bo Ministrstvo za infrastrukturo, saj je cesta od Celja do Laškega državna. Ker je prometno zelo obremenjena, se vozniki, ki se pripeljejo po Partizanski cesti, nanjo težko vključujejo. Projekti so stali 22.252 evrov.

Tudi Kidričeva cesta je državna, zato bo izgradnjo začasnega krožišča pri odcepu za Slance financiralo ministrstvo, občina pa je prevzela stroške izdelave projektne dokumentacije, ki je stala 15.616 evrov. Na tem križišču se vozniki, ki se pripeljejo po lokalni cesti iz smeri Slanc in Proseniškega, zelo težko vključijo na glavno cesto. Novo, začasno krožišče bo iz montažnih elementov. Podobno montažno krožišče smo decembra lani postavili v Trnovljah.

Projektno dokumentacijo, ki bo kmalu izdelana, smo naročili tudi za načrtovano krožišče Čopove ulice in Ljubljanske ceste. Stala je 24.156 evrov. V tem primeru bomo poleg izdelave projektne dokumentacije financirali tudi izgradnjo krožišča.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran