radio tomi predvajalnik

Na križišču Ronkove ulice in ulice Ložnica pri Celju smo zgradili obojestranski pločnik in izvennivojski prehod za pešce, ki hkrati predstavlja tudi hitrostno oviro. S tem smo pešcem, predvsem pa otrokom iz Ronkove ulice ter območja Mestne četrti Slavko Šlander in Mestne četrti Dolgo polje, ki obiskujejo OŠ Lava, zagotovili večjo prometno varnost. Manjka še spremljajoča javna razsvetljava, ki jo bomo postavili predvidoma v začetku prihodnjega leta.

prehod ronkova

To križišče doslej ni bilo opremljeno s pločnikom, pa tudi označenega prehoda za pešce ni bilo. Ker je cesta na tem odseku položna in ravna, so vozniki pogosto prekoračili dovoljeno omejitev hitrosti in s tem resno ogrožali varnost vseh udeležencev v cestnem prometu. V letošnjem letu nam je uspelo urediti zemljiško-knjižno stanje na delih parcel, ki so bili v zasebni lasti. To je bilo nujno, da smo lahko pristopili k ustrezni ureditvi cestne infrastrukture na tem križišču in poskrbeli za večjo prometno varnost tudi v sklopu ureditve varne šolske poti. Naložba je ocenjena na okoli 20.000 evrov.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran