radio tomi predvajalnik

denarIz Službe Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko je danes Občina Celje prejela odločitev, da bodo za projekt Izgradnja severne vezne ceste z ureditvijo infrastrukture za kolesarje in pešce iz Kohezijskega sklada prejeli 428.852,04 evrov. Republika Slovenija bo prispevala nekaj manj kot 76.000 evrov, ostali denar pa je zagotovljen v občinskih proračunih za leti 2020 in 2021.

S projektom Izgradnja severne vezne ceste z ureditvijo infrastrukture za kolesarje in pešce, katerega vrednost v tem trenutku znaša nekaj manj kot 1,4 milijona evrov, so pričeli lani jeseni. Glavnina del je bila usmerjena v utrditev nasipa, ki je relativno visok in leži na močvirnatem območju. Da bo cesta kvalitetno zgrajena, je bilo nujno potrebno, da so nasip dobro utrdili.

Severna vezna cesta bo zagotovila najkrajšo povezavo med Novo vasjo in Ostrožnim ter bo bistveno razbremenila promet v bližnjih stanovanjskih naseljih. Ustrezna prometna infrastruktura na tem delu je zelo pomembna tudi zaradi načrtovane izgradnje stanovanjske soseske DN-10.

Projekt, ki bo predvidoma končan do začetka poletja 2021, predvideva izgradnjo severne vezne ceste v dolžini 493,5 metra in rekonstrukcijo 212,3 dolgega odseka obstoječe Ceste na Ostrožno hkrati z izgradnjo krožišča. Po trasi obeh odsekov cest je predvidena ureditev pripadajoče infrastrukture za kolesarje in pešce ter namestitev dveh avtobusnih postajališč za vzpostavitev mestnega potniškega prometa. V sklopu projekta bo urejeno tudi odvodnjavanje, javna razsvetljava, plinovod, telekomunikacijsko omrežje, postavitev promocijskih tabel in zasaditev okoli 100 dreves.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran