radio tomi predvajalnik

Najlepši beli lipicanci so na Prešernov dan, 8. februarja, navdušili številne obiskovalce Kobilarne Lipica, ki letos praznuje 440. obletnico. Predstava Vilinska pravljica o Lipici je bila razprodana. Kobilarno je obiskalo več kot štiri tisoč zadovoljnih obiskovalcev, ki so se na praznik kulture v Lipici srečali tudi s Prešernom in Julijo.

»Prelepi beli konji in čudovit sončen dan. Še bomo prišli.« »Najlepše je bilo na predstavi, kjer smo občudovali lipicance. Res lepo.« To je le nekaj vtisov navdušenih obiskovalcev, ki so si na Prešernov dan ogledali Vilinsko pravljico o Lipici – edinstveno predstavo, v kateri so se lipicanci predstavili v vsej svoji lepoti v točkah klasičnega dresurnega jahanja in vožnje vpreg.

V visoko v zraku se jim je s svojimi dih jemajočimi akrobacijami pridružila plesna akrobatka Tjaša Dobravec. Obenem pa je Kobilarna Lipica na praznik kulture na široko odprla svoja vrata in obiskovalce tudi s prostim vstopom pritegnila k doživetjem med več kot 300 lipicanci.

Naslednja priložnost za doživetje klasične dresure in ogled predstave z lipicanci bo v nedeljo, 5. aprila, ko se bo s premierno predstavo začela letošnja sezona predstav. Vrhunec bo dosegla z veliko gala predstavo in praznovanjem 440. obletnice Kobilarne Lipica 24. maja.

(Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed)

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran