radio tomi predvajalnik

Smo v sezoni, ko so na pohodu različna virusna obolenja, zato je pomembno da poskrbimo za dobro počutje in odpornost organizma. Poleg splošnih preventivnih higienskih ukrepov, ki veljajo ob takih obdobjih si lahko z uživanjem čebeljih pridelkov krepimo odpornost našega organizma ali blažimo težave, ko smo že zboleli, saj na naše počutje delujejo blagodejno.

Primarij Peter Kapš dr. med. v delu Zdravnik svetuje (izšel pri ČZS) med drugim navaja, da med vsebuje flavanoide, ki so pomembni atimikrobni dejavniki. Za to priporoča uživanje ene velike žlice medu na dan, še posebej bolnikom z akutnimi virusnimi boleznimi pa tudi tistim, ki zbolijo na dihalih, imajo pljučnico, bronhitis, astmo.

Na Čebelarski zvezi Slovenije verjamemo v izjemno moč medu, pri tem pa izpostavljamo pomen kakovostnega, lokalno pridelanega medu, saj je to ključno za ohranjanje vseh dragocenih snovi, ki jih vsebuje. Tisočletja so med uporabljali zgolj kot sladilo, potem so raziskovalci v njem poleg enostavnih sladkorjev in vode našli še veliko drugih snovi, ki vsestransko pozitivno učinkujejo na človeško telo.

To so različne organske kisline, minerali (natrij, kalij, fosfor, kalcij magnezij, železo, mangan, silicij), beljakovine, proste aminokisline, hlapljive eterične snovi, vitamini (C, B1, B2, B6, folna kislina), fermenti in encimi (invertaza, diastaza, katalaza), hormoni (rastni hormon, acetilholin), aromatične snovi (okoli 50 različnih dišav), inhibini.

slovenski med 

Slovenski med s široko paleto okusov

Med lahko uživamo samostojno ali ga vmešamo v različne napitke. V času bolezni najpogosteje prija v skodelici toplega čaja.

V kolikor želimo biti vsi skupaj dobro pripravljeni in v dobri kondiciji uživajmo čebelje pridelke. Čebelji pridelki so popolnoma naravna živila, ki blagodejno vplivajo na naše počutje, zato naj bodo na naših mizah vsak dan. Pri svojem čebelarju povprašajte tudi po ostalih čebeljih pridelkih kot so cvetni prah, matični mleček in propolis.

Pripravil:
Tomaž Samec
Svetovalec JSSČ za
zagotavljanje varne hrane

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran