radio tomi predvajalnik

denarSinoči (26. februarja) so občinski svetniki Občine Starše na 9. redni seji soglasno sprejeli letošnji proračun občine, v katerem prihodki znašajo nekaj več kot 6,3, odhodki pa nekaj več kot 7,2 milijona, od tega za investicije namenjajo dobre 3,1 milijona evrov. Precej investicijskih sredstev je v letošnjem letu namenjenih za obnovo in modernizacijo cest in za gradnjo podružnične osnovne šole Marjeta ter za ureditev Poslovno obrtne cone Zlatoličje, za izgradnjo katere so v teh dneh pridobili gradbeno dovoljenje.

V nadaljevanju seje so sprejeli odlok o mladini v Občini Starše s katerim želijo v občini celovito urediti položaj mladih v občini in mlade vključiti v odločanje o zadevah, ki vplivajo na življenje in delo mladih v lokalni skupnosti. Zaradi spremenjene zakonodaje in predlogov svetnikov so sprejeli tudi Odlok o javnem redu in miru v Občini Starše. Svetniki so tudi soglašali z Elaboratom o oblikovanju cen storitev obveznih gospodarskih javnih služb varstva okolja s katerim se s 1. marcem povišajo cene čiščenje odplak. Sprejeli so tudi Odlok o občinskem podrobnem prostorskem načrtu za Medgeneracijsko središče Starše (dom za varstbvo starejših), ki po zasnovi predstavlja v prvi vrsti vzpostavitev institucionalnega varstva starejših, kot dela javne socialne mreže za zagotavljanje skrbstva starejših z nadgradnjo programov in funkcij, ki bodo omogočali aktivno vključenost starejših v družbeno okolje. Na seji je bil tudi potrjen DIIP za preplastitev lokalne ceste Starše - Trniče v dolžini 300 metrov.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran