radio tomi predvajalnik

V petek, 6. marca, so svečano, s podelitvijo nagrad, v Avli Jožeta Hudalesa v občinski stavbi Občine Lenart odprli razstavo nagrajenih fotografij na fotografskem natečaju Umetnost rizlinga katerega tema so bili vinogradniški in vinarski motivi z območja celotne Slovenije, ki dajejo kulturno noto vinarskemu in kulinaričnemu dogodku in skozi objektiv fotografa predstavljajo vinogradništvo in vinarstvo.

Strokovna žirija v sestavi predsednik Ivo Borko in člana Sandi Kolarič in Maja Šivec je pregledala 107 fotografij od 29 fotografov in se odločila, da prvo mesto prejme Dušan Gorast Miška iz Šempetra pri Gorici za fotografijo Vince piti je lepo. Drugo mesto je pripadlo Bogdanu Čoku iz Divače za fotografijo Vinograd 1 in tretje mesto Andreji Ravnak iz Celja za fotografijo Wineyards 2. Diplome so prejeli: Steklo, Emil Movh, Polzela; Jeruzalem, Bogdan Čok, Divača in Iskanje opore, Franjo Lavrinc, Laško. Posebna nagrada predsednika žirije pa je prejel Leon Gobec iz Maribora za fotografijo Srce. Ob teh si obiskovalci na razstavi, ki bo v Avli Jožeta Hudalesa odprta do konca marca, lahko ogledajo še naslednje fotografije: Zima, Leon Gobec, Maribor; Ustekleničena poezija, Omar Palakovič, Pobegi; Jeruzalem, Dušan Gorast Miška, Šempeter pri Gorici; Rizling, Robert Gajšek, Šentjur; Čuvaj, Igor Rosina, Celje; Božična trgatev, Dani Mauko, Radenci; Drevo v vinogradu, Dani Mauko, Radenci; Kraška idila, Dajana Čok, Divača; Vinograd, Dajana Čok, Divača; Vineyard road, Stefi P. Borko, Gornja Radgona; Vineyard in winter, Stefi P. Borko, Gornja Radgona; Od sonca obsijan, Miha Kacafura, Maribor; Držim se, Miha Kacafura, Maribor in Zimsko srce, Janja Viher, Bresternica.

razstava

Nagrade sta podelila vodja fotografskega natečaja Marko Šebart in predsednik strokovne žirije Ivo Borko. Oba sta se zahvalila vsem za udeležbo in pomoč pri izvedbi natečaja. Zadovoljstva nad zasnovo in izvedbo dogodka pa tudi ni skrival župan Občine Lenart mag. Janez Kramberger, ki se je zahvalil tudi fotografom in dejal: »Danes imamo vsi fotoaparate, nekateri na telefonih, nekateri pa tudi zelo drage. Kljub vsem tehnologijam pa nekateri skozi fotografski objektiv vidijo nekaj več in to »več« si lahko ogledamo na tej fotografski razstavi«.

V kulturnem programu so nastopili učenci Amadej Lutar, Miha Fras in Nina Senekovič iz Konservatorija za glasbo in balet Maribor, Podružnična šola Lenart in njihov mentor Kristijan Brus. Dogodek je povezovala Aleksandra Papež.

Obiskovalci pa so si ob ogledu fotografij lahko tudi brbončice razvajali z rizlingom in gibanico za kar pa so poskrbeli člani in članice Društva vinogradnikov Lenart in Društva kmečkih žena in deklet.

Nagrajene fotografije si lahko ogledate TUKAJ.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran