radio tomi predvajalnik

Dramski igralec Janez Bermež se je poslovil. Februarja lani je prejel priznanje Celjske zvezde za življenjsko delo, leta 1994 pa zlati celjski grb.

Svoj igralski izjemni potencial je ob gledališču izkazal v različnih vlogah v filmih, kot so Moj ata socialistični kulak, Deseti brat, Nasvidenje v naslednji vojni, Draga moja Iza, Idealist in Na klancu. Janez Bermež je tudi prejemnik najpomembnejše gledališke nagrade pri nas, Borštnikovega prstana. Prejel je nagrado Prešernovega sklada, nagrado sklada Staneta Severja, dve Borštnikovi nagradi ter številne druge. Ob prejemu priznanja Celjske zvezde za življenjsko delo je rekel: »Vesel sem, da sem v gledališču delal in ustvarjal v času, ki mu pravijo zlata doba celjskega teatra.«

Celje je bilo in je nanj zelo ponosno, saj je neizbrisno zaznamoval kulturni prostor našega mesta. Za vedno bo ostal ikona Slovenskega ljudskega gledališča Celje.

Svojcem izrekamo iskreno sožalje.

 janez bermez

Foto: Gregor Katič

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran