radio tomi predvajalnik

Zaradi širjenja epidemije COVID-19 smo bili prisiljeni močno prilagoditi naše delo s pacientkami.

Po priporočilih Razširjenega strokovnega kolegija za ginekologijo in porodništvo (RSK) in sklepu Ministrstva za zdravje RS, smo bistveno zmanjšali obseg dela in število dostopnih ambulant, z namenom, da bi preprečili širjenje okužbe med prebivalci.

Do preklica ne bomo opravljali rednih preventivnih ginekoloških pregledov. Preglede zdravih nosečnic bomo opravljali v zmanjšanem obsegu, po priporočilih RSK:

  • Preventivni pregledi v nosečnosti zdravih nosečnic potekajo med 11. in 14. tednom, med 20. in 24. tednom z morfologijo, 28. teden, med 32. in 34. tednom, 37. teden, 39. teden, 40. teden.
  • Za dogovor o eventualni sprožitvi poroda poteka pregled v 41. tednu v porodnišnici.

Preglede zdravih nosečnic bomo v savinjski regiji opravljali v dveh enotnih ambulantah za zdrave nosečnice:

V ZD Celje bomo obravnavali nosečnice iz ambulant SB Celje, ZD Celje, ZD Žalec, ZD Laško, ZD Radeče ter zasebnih ginekoloških ambulant Filipa Simonitija, Darje Gašperlin Dovnik, Irene Govc Četina, Suzane Peternelj Marinšek, Edite Arh.

V ZD Slovenske Konjice bomo obravnavali nosečnice iz ambulant ZD Slovenske Konjice, ZD Šmarje pri Jelšah z izpostavo Podčetrtek, Term Dobrna ter zasebne ginekološke ambulante dr. Damirja Franića.

Za vse nosečnice je vsak delovnik od 7.30 do 15. ure na voljo telefonsko svetovanje na enotni številki za savinjsko regijo: : 03 543 44 40. Lahko se boste pogovorili z ginekologom, ki bo po razporedu zadolžen za telefonsko svetovanje.

Nosečnice boste po telefonu obveščene o terminu za pregled, po seznamih, ki so jih posredovali vaši ginekologi. Če v roku 14 dni od objave tega obvestila še niste prejele termina za pregled, pokličite na številko za naročanje, enako kot vse nosečnice v zgodnji nosečnosti, ki še niste imele opravljenega prvega pregleda v nosečnosti!

ZD Celje: 03 543 44 36 in 03 543 43 18 , vsak delovnik v ordinacijskem času ambulante!

ZD Slovenske Konjice: 03 758 17 04 , vsak delovnik v ordinacijskem času ambulante!

Informacije o delu ambulant najdete na spletu!

Vse nosečnice s sumom ali ugotovljeno gestacijsko boleznijo ali ogroženostjo ploda obravnavajo kot do sedaj, na Ginekološko porodniškem oddelku SB Celje! Pred prihodom pokličite 03 423 33 49!

Regijski koordinator
Mag. Jakob Koren, dr. med., spec.

QR Code

Ocenite prispevek:
5 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Ocena 5.00 (1 ocena)
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran