radio tomi predvajalnik

Danes je v DSO Ljutomer potekal sestanek z Ministrom za zdravje Tomažem Gantarjem in direktor DSO mag. Tomislav Nemec je med drugim povedal:

Vesel sem, da si je minister za zdravje vzel čas in obiskal nas dom, da sem mu lahko predstavil naš pogled in težave s katerimi se srečujemo pri našem delu. Ponovno sem poudaril, da smo mi bili tisti, ki smo prosili za pomoč. Znano je, dom starejših občanov pri tako nenadni razširitvi okužbe nima ustreznih virov, da bi lahko zaustavil širjenje okužbe. Zato smo po osipu našega osebja povabili in prosili naj nam na pomoč priskočijo tisti, ki so navajeni in vešči obvladovanja kliničnega okolja ter znajo obvladovati okužbe, da pridejo sem in nam pomagajo zajeziti okužbo. To so posebni pogoji dela, mi smo jim bili in bomo ves čas na razpolago, z njimi sodelovali in naredili kar bo stroka zahtevala. Kar se tiče zaupanja me konkretno zanimalo, kdo so tisti in zakaj ne morejo sodelovati z mano ali nami ter kje so težave. Ugotovili smo, da so bila moja pričakovanja glede hospitalizacije tistih najbolj bolnih stanovalcev nekoliko previsoka glede na to, kako zdravstvena stroka obravnava to problematiko. Danes smo se na sestanku dogovorili, da vse te stvari prepuščamo stroki. Kot direktor doma bom naredil vse, da bo ta zdravstvena stroka, ki bo delala v našem domu, imela tako kot doslej vse potrebne vire, da lahko zajezi širjenje okužbe z virusom SARS CoV-2. Tako pri meni, kot naših zaposlenih je vedno na prvem mestu počutje stanovalcev in zelo si želimo, da bi jih počasi lahko peljali na svež zrak, čakamo na soglasje in navodila stroke. Nujno je, da jih socialno začnemo oskrbovati na takšnem nivoju, kot smo to počeli prej in se življenje v domu vrne na stare tirnice.

dso sestanek 1

dso sestanek 2

dso sestanek 3

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran