radio tomi predvajalnik

Zaradi epidemije so se stiske socialno ogroženih občanov še poglobile, zato so se na Mestni občini Celje odločili, da jim bodo v sodelovanju s celjsko območno enoto Rdečega križa pomagali. Pripravili so 469 paketov, v katerih so osnovni prehrambeni izdelki in izdelki za osnovno higieno. Prostovoljci Rdečega križa so pakete, za katere so iz občinskega proračuna namenili 5566 evrov, v teh dneh že začeli deliti.

 paket pomoci

Kot je znano, smo že na začetku epidemije poskrbeli, da celjski osnovnošolci iz socialno ogroženih družin v teh izrednih razmerah ne bodo ostali lačni. S pomočjo OŠ Lava jim zagotavljamo tople obroke hrane, za katere so tako otroci kot njihovi starši zelo hvaležni. Na začetku je bilo za topli obrok prijavljenih 37 otrok, zdaj pa je to število naraslo na 60. Med njimi je tudi nekaj otrok iz celjskih vrtcev.

Brez težav deluje tudi Javna kuhinja, v kateri dnevni topli obrok zagotavljajo okoli 300 osebam, ki so materialno ogrožene. Uporabniki se dosledno držijo vseh navodil in priporočil. Po topel obrok prihajajo s svojo posodo, skrbijo za medsebojno varnostno razdaljo in večkrat povedo, kako veseli in hvaležni so, da imajo na voljo toplo hrano. V času epidemije se ni zgodilo, da bi zaradi kršenja navodil moral posredovati varnostnik, ki tam skrbi za red.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran