radio tomi predvajalnik

Ideja o kmečkem kotičku je nastala na pobudo občinskega svetnika Občine Starše Boštjana Munde in Občine Starše. Kmečki kotiček v Staršah je primer sodelovanja med lokalno skupnostjo in lokalnim trgovcem, v tem primeru Kmetijske zadruge Hoče in podjetnikom Antonom Selom, s.p. Po drugi strani je vsem v času epidemije jasno, da je še kako pomembna samooskrba in da je pomembno, da podpiramo lokalne pridelovalce hrane. Občina Starše je tako skupaj s Kmetijsko zadrugo Hoče uredila kmečki kotiček v Zadrugi Starše, Anton Sel s.p., Starše 88, 2205 Starše.

V tem kotičku lahko kupujete domače izdelke lokalnih kmetov, ker pa želijo v Občini Starše kupcem ponuditi čim več izdelkov, so k sodelovanju povabili tudi nekatere bližnje ponudnike. Ponudba se bo s sčasoma povečevala, pristopili bodo še drugi lokalni ponudniki in ponudniki iz bližnje okolice, tako, da bodo v enem prostoru zadovoljili vsakogar izmed vas.

Slovesno, razmeram primerno, so kmečki kotiček kupcem predali v petek, 24. aprila, kupci pa se lahko na nakup izdelkov lokalnih ponudnikov odpravijo od ponedeljka do petka med 8. in 17. uro in v soboto med 8. in 12. uro.

V kmečkem kotičku v Zadrugi Starše, Anton Sel, s.p. lahko kupite jajca in sedem vrst testenin od Pavla Bandurja iz Rošnje, bučno olje in pečena bučna semena Oljarne Štumperger, bio sok aronije in bio sirup aronije iz podjetja PharmaFruit, Gregor Antauer s.p., jogurte, sire in mlečne izdelke Kmetije Selinšek iz Starš, konopljino olje in čaj ter sončnično in bučno olje Kmetije Pal iz Zlatoličja, suho mesnate izdelke,  kruh, zaseko, mast in ocvirke iz Kmetije Golob iz Zlatoličja, med in izdelke iz meda Čebelarstva Lovrec, kruh in gibanice Kmetije Šolar iz Marjete na Dravskem polju (po predhodnem naročilu), med, bučno olje in ajdovo kašo Čebelarstva Gaja iz Brunšvika. Po predhodnem naročilu ponujajo tudi različne vrste kruha, domače piškote, potice in gibanice  Kmetije Jakolič »Pekarna pri Pivecu« iz Brunšvika. V kmečkem kotičku pa lahko kupite tudi izdelke bližnjih ponudnikov (le tiste izdelke, ki jih ponudniki v Občini Starše nimajo), in sicer: marmelade, suho sadje, čips iz sadja, jabolčni kis in sok ter likerje Sadjarstva Krepfl Rače, jabolka Kmetijske zadruge Hoče z.o.o., pirine pridelke, fižol v zrnju in pražene bučnice iz Kmetije Žitnik iz Starošinc in rdečo peso, rdeče zelje, kislo zelje, šampinjone v kisu, kis in hren od podjetja EURO – VRT PTUJ d.o.o.

Veseli nas, da so se na našo novo pridobitev v Občini Starše z veseljem odzvali naši domači kmetje, kakor tudi ponudniki bližnje okolice, s čimer lahko kupcem ponudijo svoje domače izdelke. Res je, da je ta hrana za odtenek dražja, kot v trgovini s široko potrošnjo, vendar kupec s tem pridobi kvalitetnejšo hrano. Prodaja izdelkov v tem smislu je lahko vzor ostalim občinam, saj lahko na enem mestu najdejo kakovostno hrano. Za obstoj take trgovine je potrebna lokalna ozaveščenost ljudi. Z vsakim nakupom v tej trgovini pomagamo pridelovalcem pri trženju njihove hrane. Ažurno ponudbo izdelkov v našem kmečkem kotičku lahko spremljate na spletni strani in Facebook profilu Občine Starše. Kupujte domače, kupujte lokalno...

še sporočajo iz Občine Starše.

lokalna ponudba

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran