radio tomi predvajalnik

rubez pomoci korona virusV času izrednih razmer epidemije COVID-19, se marsikdo znajde v ranljivi finančni situaciji, zato upravičeno računa na pomoč države, da mu pri tem pomaga.

Velik del pomoči bo prejela finančno najbolj ranljiva skupina ljudi, ki se poleg epidemije soočajo tudi z preteklimi dolgovi, v postopku izvršbe ali osebnega stečaja. Zato ni redko vprašanje, ki se nanaša na možnost, da bo ta pomoč postala del rubeža.

V nadaljevanju bomo preverili, ali so prejemki in pomoči, izplačane zaradi posledic epidemije COVID-19, lahko zarubljeni v izvršbi.

Rubež pomoči zaradi koronavirusa
Bo pomoč, ki jo bodo posamezniki prejeli zaradi posledic epidemije COVID-19, lahko zarubljena zaradi preteklih dolgov?

Ne. Vse pomoči prejete na podlagi Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo bodo izvzete iz izvršbe, davčne izvršbe in tudi iz stečajne mase, v primeru osebnega stečaja.

Tako se denimo ne more rubiti:

  • kriznega dodatka izplačanega delavcem, ki delajo,
  • temeljnega dohodka za samozaposlene,
  • solidarnostnega dodatka izplačanega prejemnikom socialne pomoči in varstvenega dodatka,
  • solidarnostnega dodatka izplačanega upokojencem,
  • solidarnostnega dodatka izplačanega študentom,
  • finančne pomoči kmetom,...

Več o tem:

Odlog izvrševanja sklepov o izvršbi
Z dnem uveljavitve Zakona o interventnih ukrepih za zajezitev epidemije COVID-19 in omilitev njenih posledic za državljane in gospodarstvo, torej od 11.04.2020, so odloženi postopki v izvršilnih postopkih.

Odloženi pa niso izvršilni postopki zaradi izterjave terjatve iz naslova zakonite preživnine in odškodnine za izgubljeno preživnino zaradi smrti tistega, ki jo je dajal.

Več o tem:

Vir: Rubež pomoči prejete zaradi epidemije COVID-19

QR Code

Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran