radio tomi predvajalnik

V DSO Ljutomer se počasi razmere normalizirajo, trenutno je še 11 stanovalcev pozitivnih, njihovo počutje je dobro. Pričakujejo pa, da se bo v naslednjih dneh število pozitivnih še zmanjšalo. Veliko olajšanje za stanovalce ljutomerskega doma za starejše je tudi to, da lahko pod nadzorom občasno zapustijo svoje sobe in se sprehodijo po domskem delu parka.

V sodelovanju z zdravstvenimi strokovnjaki UKC Maribor so pripravljena tudi strokovna navodila, ki bodo omogočila obiske, ki jih bomo pričeli izvajati postopoma v naslednjem tednu, ko bodo izpolnjeni tudi vsi ostali pogoji. V začetku tedna bodo o načinu izvajanja obiskov obvestili tudi svojce ...

nam je povedal Zmagoslav Šalamun, dipl. inž. med. kom.

 dom starejsih obcanov ljutomer

Včeraj se je sestala tudi koordinacijska skupina na kateri sta sodelovali tudi predstavnici Ministrstva za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti in Ministrstva za zdravje. Na sestanku so analizirali delo v zadnjem tednu, pri vzpostavljanju zahtevnega okolja obvladovanja okužb, odkar je v domu prisotna, jim pomaga in svetuje ekipa zdravstvenih strokovnjakov iz UKC Maribor.

Ugotovili so, da se njihov sistematično pripravljen plan uspešno uresničuje in da je medsebojno sodelovanje zelo dobro, rezultat enotedenskega dela je skorajšnja normalizacija stanja v domu. Pristop UKC Maribor, ki svoje znanje ob delu in z vzgledom prenaša na zaposlene v domu in nekatere gostujoče zaposlene, se je pokazal kot zelo učinkovit. Po opravljeni analizi so na sestanku zastavili aktivnosti za naslednje dni. Vodstvo doma ni skrivalo zadovoljstva in se je vsem prisotnim zahvalilo, še posebej za mentorski pristop strokovnjakov UKC Maribor, ki prenašajo svoje znanje in izkušnje glede zahtevnega obvladovanja okužb na zaposlene v DSO LJuotmer.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran