radio tomi predvajalnik

Epidemija je za nami, pred nami so novi izzivi. Za vse nas, saj so nekatere omejitve še vedno z nami in bodo verjetno tudi v prihodnje. Veliko število gasilcev je bilo aktiviranih v zadnjih aktivnostih preko Civilne zaščite RS in s koncem epidemije se je deaktiviral državni načrt zaščite in reševanja ob pojavu epidemije nalezljive bolezni pri ljudeh ter se tako lahko posvetimo tudi drugim nujnim aktivnostim.

Izbruh epidemija koronavirusa in vseh s tem povezanih ukrepov–zmanjševanje socialnih stikov, samoizolacija itd. –sovpada z dlje časa načrtovanimi spremembami na področju zagotavljanja finančnih sredstev za naše delovanje in samo potrjuje pravilnost zastavljenega koncepta. V letošnjem letu slovenska gasilska društva planirajo nakup 200 vozil v okvirni vrednosti 20 milijonov evrov. Velik del teh sredstev namenijo društvom tudi lokalni donatorji, ki jih obiščejo večkrat na leto. Zbiranje sredstev prek dobrodelnih koncertov, sejmov, veselic, tekmovanj in podobno še dlje časa ne bo možno. Ti dogodki morajo v prihodnosti postati neke vrste dopolnitev aktivnosti v lokalnih okoljih in ne nuja zaradi zagotavljanja materialnih sredstev za delovanje.

gasilska zveza slovenije

Aplikacija E-Donacije ni bila ustvarjena zaradi epidemije koronavirusa, ponuja pa rešitev na izzive, ki smo jim priča tudi zaradi epidemije, kot tudi omogoča dosego cilja in to je zagotavljanje stabilnih in predvidljivih materialno-finančnih pogojev za delovanje. Uvajanje in testiranje aplikacije E-Donacije so skupaj s SkupinoKovanček Group d. d., kot enega izmed ključnih orodij zbiranja finančnih sredstev, pričeli konec lanskega leta. V rekordno kratkem času–v le nekaj dneh so zbrali prek 8000 donatorjev dohodnine. Že takrat so si zastavili, da bodo po uspešnem testiranju v mesecu marcu začeli z donatorsko akcijo, za katero upajo, da bo največja v slovenski zgodovini, a so jo morali prestaviti zaradi epidemije koronavirusa. Jo pa začenjajo sedaj, s še večjo motivacijo. V njej bodo lahko sodelovala vsa gasilska društva. Cilj je na moderen, tehnološko dovršen, enostaven in varen način dolgoročno zagotoviti donatorska sredstva gasilskim organizacijam, brez lastnega vložka donatorja. Takšen korak naprej so ne le dolžni, temveč tudi primorani storiti. Znano je dejstvo, da več kot polovica davčnih zavezancev ne izkoristi možnosti donacije 0,5% dohodnine organizacijam, ki so upravičene do njih in tako je ostalo skoraj 5,5 milijona evrov sredstev nerazporejenih v proračunu. Želja je, da omogočijo takšno rešitev, da z donacijo gasilskim organizacijam finančno posameznik ni obremenjen,temveč,če je možno,celo nagrajen.

V tem trenutku platforma omogoča doniranje dohodnine in menjavo ponudnika zdravstvenega zavarovanja, se pa implementirajo še drugi partnerji na ostalih področjih. Zato vabijo vse ponudnike bančnih, zavarovalnih in telekomunikacijskih storitev k sodelovanju. S prisotnostjo na platformi bodo v tem letu predstavljeni publiki približno 250.000 uporabnikov.

Pozivamo tudi vsa gasilska društva,da se čim prej registrirajo v platformo in si omogočijo zbiranje donacij, saj bo v tem letu to verjetno realno edina rešitev, s katero bomo lahko delovali nemoteno. Zato pozivamo vse, ki so jim vrednote in delovanje gasilskih organizacij blizu, da nas podprejo preko aplikacije E-Donacije in izkoristijo tudi zakonsko možnost doniranja 0,5% dohodnine. Mi bomo pa s Skupino Kovanček Group d. d. in ponudniki v sistemu preverili, če lahko za njih uredimo kakšen prihranek pri položnicah, ki jih že sedaj plačujejo. Skupaj lahko tako zagotovimo gasilskim organizacijam trajno materialno finančno podlago za nakup opreme, delo z mladimi in s tem izvajanjem našega poslanstva.

Janko Cerkvenik (predsednik Gasilske zveze Slovenije), Mitja Kotnik (predstavnik za medije Skupina Kovanček Group d.d.) in Marko Pograjc (strokovni sodelavec Gasilske zveze Slovenije) pa so povedali:

QR Code

Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran