radio tomi predvajalnik

Družba T-2 je Prehospitalni enoti Obala podarila nov reševalni motor Honda VFR1200X Crosstourer. Sredstva za nakup reševalnega motorja je T-2 s pomočjo zaposlenih, uporabnikov in partnerjev zbiral v okviru dobrodelne akcije T-2💛življenje.

Potem ko so v okviru omenjene akcije nova reševalna motorja v preteklih dveh letih že prejeli mariborski in ljubljanski reševalci ter z njima do začetka letošnje motoristične sezone skupaj prevozili preko 6.700 km, opravili skoraj 400 intervencij in rešili marsikatero življenje, je tokrat vozni park bogatejši še pri Prehospitalni enoti Koper. Ta namreč pri svojem delu, še zlasti v poletnih mesecih, potrebuje sodoben in zmogljiv reševalni motor, s katerim lahko pokriva širše področje Slovenske obale in tako bistveno pripomore k uspešnosti reševanj življenj in nudenja prve pomoči.

Po besedah predsednika poslovodstva T-2 mag. Jureta Valjavca so v želji izboljšati možnost za preživetje poškodovancev sredstva za nakup reševalnega motorja zbirali s pomočjo zaposlenih, uporabnikov njihovih storitev in partnerjev. »Reševalci motoristi so izjemno pomemben del naše zdravstvene oskrbe, ki vsak dan bijejo bitko s časom in tvegajo svoje življenje, da bi rešili življenja drugih. So tudi tisti, ki so zaradi svoje hitrosti in okretnosti lahko prvi na kraju nesreče in tako izboljšujejo možnost za preživetje ter zmanjšujejo možnost za hude trajnostne posledice poškodovancev. Zaradi njih se je možnost preživetja povečala za kar 50 odstotkov,« je opomnil Valjavec.

Strokovna direktorica Zdravstvenega doma Koper Ljubica Kolander Bizjak je ob prevzemu reševalnega motorja poudarila, da so reševalci motoristi poleti najbolj uspešna oblika nujne medicinske pomoči, saj na kraj nesreče pridejo prvi in prvi tudi pomagajo. Zahvali družbi T-2 pa se je pridružil tudi župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, ker, kot je dejal, s takšnimi gestami pripomore k skrajševanju časa nujne zdravstvene oskrbe posameznikov in družbe kot celote.

Z akcijo T-2💛življenje, ki je vzniknila med zaposlenimi v T-2 leta 2018, so se v tem telekomunikacijskem podjetju odločili pomagati pri izboljšanju delovnega okolja in pogojev v tistih delih naše družbe, kjer skrbijo za zdravje in življenje, kakor tudi za najranljivejše člane skupnosti. Kot izjemno pomemben del naše zdravstvene oskrbe, ki so ji sicer nadvse hvaležni za njen trud in požrtvovalnost v času epidemije koronavirusa, pa so prepoznali tudi reševalce motoriste.

S predajo tretjega reševalnega motorja so tako pokrili vsa tri mesta, Ljubljano, Maribor in Koper, v katerih je nujna medicinska pomoč organizirana tudi z reševalnimi motorji. Kot sicer obljubljajo v T-2, se bo dobrodelna akcija T-2💛življenje nadaljevala tudi v prihodnjem letu.

 t2 predaja motorja koper 1

t2 predaja motorja koper 2

t2 predaja motorja koper 3

(Foto: Jaša Krč, T-2)

QR Code

Ocena uporabnika: 5 / 5

Zvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivnaZvezda aktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran