radio tomi predvajalnik

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot je danes pred Knežjim dvorom sprejel in nagradil 139 dijakinj in dijakov, ki so v minulem šolskem letu z izjemnim uspehom zaključili srednjo šolo ali bili izjemno uspešni na tekmovanjih iz znanja.

Sprejel je 26 maturantov splošne mature, 68 maturantov poklicne mature, 39 dijakov, ki so s pohvalo opravili zaključni izpit, 6 izjemno uspešnih na tekmovanju iz znanja. Najuspešnejšim je podaril knjigo Municipiun Claudium Celeia, dr. Maje Bausovac in dr. Jureta Krajška, ki jo je izdal Pokrajinski muzej Celje.

Iz govora župana Mestne občine Celje Bojana Šrota:

Stopiti pred mlade ljudi, ki so na pragu odraslosti obiskovali celjske srednje šole ter bili pri tem zelo uspešni, celo izjemni, in bili zgled mnogim vrstnikom, je nekaj najbolj navdihujočega in razveseljivega. Vaši uspehi so zagotovo delno tudi odraz tega, da ste se na svoji šoli dobro počutili, da ste bili dobro sprejeti, da ste imeli dobre pogoje za delo in osebnostni razvoj. To pa je na nek način tudi ogledalo mesta, saj je naša lokalna skupnost z vsemi celjskimi srednjimi šolami zelo povezana. Ste posebna generacija. Minulo šolsko leto je bilo drugačno, postavljeni ste bili pred nove izzive v šoli in doma. Za nekaj časa ste se morali odpovedati stikom s prijatelji, kar je enako kot delo za šolo od doma, zahtevalo precej discipline in samokontrole. Nič od tega ni omajalo vašega cilja, zato sem vesel, da vam danes – sicer nekoliko kasneje kot bi vam sicer – lahko čestitam in vas z dobrimi željami pospremim poklicnim ali študijskim izzivom naproti. Glede na odlične rezultate, ki ste jih dosegli na maturi, poklicni maturi, zaključnem izpitu, v glasbeni šoli ali tekmovanju iz znanja, sem prepričan, da si znate vaše prioritete postavljati pravilno. S svojim delom in odgovornostjo ste dokazali, da ste pripravljeni razpreti krila in sprejeti nove izzive. Ob tem naj vas spomnim, da je pred vami verjetno najlepši čas življenja. Ste v obdobju, ko lahko sanjate, si zastavljate velike cilje, odkrivate svet in uživate v vsem, kar vam ponuja življenje. Vzemite si poleg dela tudi čas za vse, kar vas razveseljuje. Potujte, če imate možnost in priložnost, berite knjige in vsrkajte modrosti, poslušajte izkušene in si pustite pomagati, kadar se znajdete pred oviro.

Velikokrat mladim rečem, naj segajo po zvezdah, naj jim nobene sanje ne bodo preveč drzne in noben cilj previsok. Tudi danes vam prav to polagam na srce. Verjemite vase in v svoje sposobnosti. Nikoli več človek ni tako svoboden in nikoli več ni odprtih toliko poti kot v mladosti. Izkoristite to. Vzemite to, kot neponovljivo in dragoceno priložnost, da objamete ves svet in postanete to, kar si zares želite. Iskreno vam čestitam! Želim vam srečno pot do vsakega izmed vaših ciljev, predvsem pa, da mi med potovanjem uživali.

Program so mladim pripravili na I. gimnaziji v Celju.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran