radio tomi predvajalnik

Podjetje Skaza je na včerajšnji 39. mednarodni znanstveni konferenci o razvoju organizacijskih znanosti prejela nagrado za najboljšo kadrovsko prakso 2020. Posebno priznanje predstavlja potrditev uspešne preobrazbe velenjskega podjetja v novodobno organizacijo, ki na prvo mesto postavlja skrb za poslovni in osebni razvoj zaposlenih. Skaza si je zmago prislužila s številnimi inovativnimi kadrovskimi prijemi, med katerim še posebej izstopajo prilagojeni načini dela, princip kadrovanja s pravimi ljudmi na pravih delovnih mestih ter sistemi izobraževanja in nagrajevanja.

Letošnje leto je podjetjem prineslo številne izzive, ki so še dodatno izpostavili vlogo ustrezne organizacijske kulture in dobrega kadrovskega managementa. Njunega pomena se dobro zavedajo tudi na Fakulteti za organizacijske vede, kjer so skupaj s portalom MojeDelo.com organizirali prvi natečaj za najboljšo kadrovsko prakso. Med vsemi delodajalci zasebnega in javnega sektorja so kot organizacijo, ki najbolje rešuje kadrovske izzive, prepoznali podjetje Skaza in ga nagradili s priznanjem za najboljšo kadrovsko prakso 2020.

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""V Skazi smo izjemno ponosni na prejeto priznanje, ki dokazuje, da kot novodobna organizacija uspešno premagujemo vse izzive ter na prvo mesto postavljamo skrb za poslovno in osebno rast naših zaposlenih. Prepričani smo, da so naši zaposleni največji kapital podjetja. Zato gradimo takšno organizacijsko kulturo, ki jim omogoča, da so srečni in zadovoljni. Le s tako ekipo lahko skupaj uresničujemo naše poslanstvo in presegamo pričakovanja naših kupcev,

je ob prejemu nagrade dejal direktor podjetja Bart Stegeman.

Pri Skazi, ki se ponaša tudi s certifikatom Družini prijazno podjetje, velik pomen namenjajo uravnoteženosti poklicnega in zasebnega življenja, kar dosegajo s fleksibilnim delovnim časom in možnostjo dela od doma, za enega njihovih najbolj naprednih prijemov pa velja uvedba 6-urnega delovnika, na tistih oddelkih, kjer je tovrstna oblika dela mogoča.

Med rešitvami, s katerimi zagotavljajo zavzetost in pripadnost zaposlenih, izstopajo onboarding sistem, uvedba stalne povratne informacije ter sledenje principu kadrovanja s pravimi ljudmi na pravih delovnih mestih, ki omogoča možnost napredovanja tako v horizontalni kot vertikalni smeri. Svojim zaposlenim nudijo širok nabor internih in eksternih izobraževanj, implementirali so tudi program Skaza mentor ter avtomatiziran program za izobraževanje v sklopu HR panela, v okviru katerega zaposleni soodločajo o tem, katera dodatna znanja potrebujejo pri svojem delu.

Širši prostor za razvoj talentov, ki deluje kot inkubator novih idej, gradijo z inovativnimi praksami, kakršna je izvedba Skazinega hackathona. Kreativno razmišljanje pa spodbujajo tudi s sistemom BIPS (Brezmejne ideje Plastike Skaza). Z njim lahko vsi zaposleni – od operaterja v proizvodnji do režijskega sodelavca na strateški poziciji – podajo predloge za izboljšanje pogojev dela na vseh področjih. Če implementacija ideje rezultira v prihranku za podjetje, njenega avtorja nagradijo z 10% zneska tega prihranka.

Pri Skazi svoje uspehe povezujejo z družbeno odgovornimi projekti, v katere aktivno vključujejo tudi svoje zaposlene. Zadnji primer tega je Skazin aktualni dobrodelni tek Otrok otroku, ki traja do 26. septembra. Letošnjemu virtualnemu izzivu so se namreč pridružili tudi Skazini zaposleni in za pomoč otrokom v stiski skupaj pretekli kar 100 kilometrov.

skaza prejela nagrado

Skaza prejela nagrado za najboljšo kadrovsko prakso 2020

skaza prevzem nagrade

V imenu Skaze sta nagrado prevzeli vodja kadrovske službe Aleksandra Logar in vodja službe za odnose z javnostmi Janja Urankar Berčon

skaza stevilne inovacije

Skaza si je zmago prislužila s številnimi inovativnimi kadrovskimi prijemi, med njimi je tudi izvedba Skazinega hackathona

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran