radio tomi predvajalnik

Motokrosisti, ki se merijo za točke svetovnega prvenstva, so opravili z dvanajsto preizkušnjo sezone. Slovenske barve sta z licenco AMZS branila Tim Gajser in Jan Pancar.

Svetovna motokros karavana se je iz Italije preselila v Španijo. Jugozahodno obrobje Madrida je novo prizorišče v koledarju dirk svetovnega prvenstva, zato je bila proga intu Xanadu - Arroyomolinos za večino voznikov bolj ali manj neznanka. Po treh zaporednih relativno mehkih podlagah v Mantovi je bilo vozišče tokrat bolj trdo, kar načeloma bolj ustreza tudi obema Slovencema, ki sta se pomerila s konkurenti v razredih MXGP in MX2.

tim gajser

Vselej je napeto in vznemirljivo, ko pridemo na povsem novo stezo. Videl sem jo na fotografijah in si pogledal tudi nekaj videov. Kot kaže gre za tršo podlago, na kateri bo po malce mehkejši v Mantovi spet lepo voziti. Vsekakor se bom trudil zadržati dobro formo minulega konca tedna, ko sem zmagal, in upam, da bom to formo nato prenesel tudi v Lommel in Trentino,

je povedal slovenski motokros šampion Tim Gajser, preden se je prvič spoznal s stezo, s katero pa se je hitro spoprijateljil. Že v kvalifikacijah je nakazal, da bi bila lahko Velika nagrada Španije zanj znova uspešna ter točkovno bogata. Postavil je namreč najboljši čas ter tako prvi izbiral štartno mesto. V prvo vožnjo se je pognal s povsem notranjega dela proge in prvo merilno točko prevozil na 6. mestu. Do konca prvega kroga se je prebil do četrte pozicije, nato pa začel lov na prve tri. Prehitel je moštvenega kolega Mitchella Evansa, ki je v nadaljevanju padel in odstopil, saj si je zlomil roko, Romain Fevbre in Jorge Prado pa sta bila dovolj zbrana ter se nista pustila ugnati. Gajserju je na koncu pripadlo tretje mesto.

Nisem najbolje štartal, ampak sem se hitro prebil za vodilna. Nisem vozil optimalno, saj sem naredil kar nekaj drobnih napak, ampak vseeno sem zadovoljen s tretjim mestom, ker sem točkovno povečal prednost pred Cairolijem v skupnem seštevku,

je povedal Gajser pred drugo vožnjo, v kateri se mu je štart posrečil bolje. Prvo merilno mesto je pripeljal na drugem mestu za Jorgejem Pradom. Na Španca je takoj začel vršiti pritisk in ga napadati, a domačin je znal zadržati prvo mesto do konca in se veseliti tudi skupne zmage na dirki. Gajser je z drugim mestom v drugi vožnji prav tako stal na zmagovalnih stopničkah, in sicer na drugem mestu, v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo pa je razliko pred prvim zasledovalcem Antoniom Cairolijem povečal na 24 točk.

Dobri štarti Pancarja, na koncu pa točk manj od želja
Jan Pancar je v šibkejšem razredu MX2 s kvalifikacijami opravil z 21. časom. Prvo vožnjo je začel zelo dobro, saj je na prvo merilno točko pripeljal dvanajsti. Na trdi podlagi se je nato boril s tekmeci, ki so vseskozi napadali, v devetem krogu pa se mu je primerila napaka, zaradi katere je izgubil približno deset sekund in zdrsnil na 19. mesto. Na koncu je ciljno črto prečkal na 20. mestu ter osvojil eno točko za svetovno prvenstvo. Z drugo vožnjo je začel podobno kot s prvo. Iz prvega ovinka je pripeljal na 14. mestu, nato pa po lestvici drsel navzdol. Na koncu je v cilj pripeljal na 18. mestu in si zagotovil še tri točke v skupnem seštevku točkovanja za svetovno prvenstvo. Na dirki je zasedel skupno 20. mesto, na katerem se šest preizkušenj pred koncem sezone nahaja tudi v skupnem seštevku razreda MX2 za svetovno prvenstvo.

QR Code

Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran