radio tomi predvajalnik

Danes je Panasonic medijem odprl vrata in podal pomembne informacije in podatke o razvoju nanoe™ X, tehnologije, ki pomaga izboljšati zaščito in zavira rast nekaterih virusov, vključno s SARS-CoV-2. Znanstvenika iz podjetja Texcell sta v okviru industrije prvič opisala in potrdila uspešnost preizkusa Panasonicovega modela klimatske naprave Etherea, opremljenega z najnovejšo tehnologijo nanoe ™ X na novi koronavirus.

Konferenca, ki jo je vodila Noémi Besedes, je združila vodstveni kader v podjetju, povezan s tehnologijo za čiščenje zraka, vključno z Akihitom Hirohato iz laboratorija kjer so izumili nanoe™ X, raziskovalno-razvojno skupino Panasonic nanoe™ X in neodvisnima znanstvenikoma, ki stojita za nedavnimi rezultati testov te nove tehnologije, Brunom Boissonom in Luckom Tyemom iz podjetja Texcell.

Podrobnosti laboratorijskih testov podjetja Texcell
Strokovnjaka za viruse iz podjetja Texcell sta pojasnila, da naprava nanoe™ X ni samo odstranila novega koronavirusa iz gaze v 45-litrskem zaboju, temveč je bila Panasonicova klimatska enota Etherea testirana tudi v 6,7 m3 veliki testni komori in dokazala, da tehnologija nanoe™ X v klimatski napravi s sproščanjem 4,8 milijarde hidroksilnih radikalov na sekundo uničuje klice novega koronavirusa in sicer v 8 urah za več kot 90% in v 24 urah za 99,78%.

test panasonic klimatska naprava 1

Tehnologija nanoe™ X – naravno »čistilo za ozračje«
Uwe Sprengart iz podjetja Panasonic Technical je pojasnil:

Eden ključnih razlogov, da je nanoe™ X tako učinkovit je, da delci te tehnologije delujejo v zraku, učinkoviti pa so tudi na površinah in v tkaninah. V brskalnik samo vpišite »hidroksilni radikali, čistila za ozračje« in našli boste več verodostojnih virov, vključno z NASO, ki se sklicuje na to.

Proaktivno zaviranje bakterij in virusov
Po Uwejevem mnenju obstaja še ena edinstvena prednost v prodaji klimatskih naprav Panasonic s tehnologijo nanoe™ X:

Čiščenje zraka poteka zunaj klimatske naprave z aktivnim potiskanjem hidroksilnih radikalov v prostor. To proaktivno zavira nekatere bakterije, viruse in vonjave tam, kjer se pojavijo, in se klimatska naprava z njimi ne spopada samo takrat, kadar so vsesani v klimatsko enoto.
To je drugačna metoda v primerjavi z napravami, ki nevtralizirajo zrak, ki prehaja skozi naprave in za vzdrževanje zahtevanih lastnosti potrebujejo redno čiščenje filtra.

Dodal je še:

Dejstvo, da lahko ti delci nato pristanejo na površinah in prodrejo v tekstil, da zmanjšajo vonjave in zavirajo bakterije, plesen in nekatere viruse, priča o povsem novi in drugačni tehnologiji.

Več kot 20 let izkušenj s prečiščevanjem zraka
Od raziskav o čiščenju zraka leta 1997 in uvedbe tehnologije nanoe™ leta 2003 je ta tehnologija vzbudila veliko zanimanja, naslovov v revijah in razprav. Akihito Hirohata iz Panasonicove ekipe za razvoj in tehnologijo nanoeTM X je tej tehnologiji dodal nekaj dragocenega zgodovinskega konteksta in razlage o tem, kako so pomembni preboji ohranili zagon in pozitiven napredek na tej poti.

test panasonic klimatska naprava 2

Rast v poslovanju po zaslugi tehnologije nanoe™ X
Enrique Vilamitjana, generalni direktor v podjetju Panasonic Europe, je dogodek zaključil z orisom novih poslovnih priložnosti, ki jih ponuja nanoe™ X. Njegov glavni poudarek je:

Tehnologija nanoe™ X je ključni element prodaje klimatskih naprav, ki za skoraj 50 % povečuje prodajo modelov s to tehnologijo. Ta trend je prisoten tako na rezidenčnih kot na komercialnih trgih v vseh glavnih delih Evrope.

Komercialne aplikacije s tehnologijo nanoe™ X, ki se bodo še razširile
Paul Aitchison, produktni vodja in tehnični strokovnjak za Panasonic, je orisal širitev Panasonicovega komercialnega portfelja izdelkov, opremljenih s tehnologijo nanoe™ X. Porabi minimalno energije in ne zahteva vzdrževanja, saj se delci nanoe™ X sproščajo tudi v "načinu ventilatorja", ki porabi le 25 W moči. Zaključil je s komentarjem:

Tehnologija nanoe™ X nam ponuja nešteto možnosti v različnih sobah in prostorih ter čistejše okolje. Želimo, da nas stranke izzovejo z različnimi načini uporabe in potencialnimi aplikacijami, ki jih lahko preiskujemo, testiramo in optimiziramo. Prihodnost za tehnologijo nanoe™ X je videti zelo svetla.

 

(Foto: Panasobic)

QR Code

Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran