radio tomi predvajalnik

Gradnja prizidka k Osnovni šoli Hudinja poteka skladno s terminskim načrtom. Dela bodo končana predvidoma do konca letošnjega leta, šola pa bo z novim prizidkom dobila 1.453 kvadratnih metrov novih prostorov oziroma 12 novih učilnic, 5 novih kabinetov in ostale spremljajoče prostore. S tem bodo odpravili veliko prostorsko stisko in učencem ter učiteljskemu zboru zagotovili dobre pogoje za vzgojno-izobraževalno delo.

sola hudinja celje 1

(Foto: Jan Grušovnik, Dron)

V šoli, ki je bila zgrajena leta 1959 po načrtih arhitekta Emila Navinška, bomo 334 kvadratnih metrov obstoječih površin obnovili. Nekatere učilnice v pritličju bomo preuredili v garderobe, dve učilnici bomo preuredili v učilnico tehnike in likovnega pouka, eno pa v učilnico za gospodinjstvo. Med obstoječim in novim traktom bomo zgradili pritlični vhodni objekt z nadstrešnico, vetrolovom ter podaljšanimi garderobami. Trenutno izvajamo preboje iz starega v nov del šole, tako da bo septembra potekal pouk nemoteno. V okviru projekta bomo poskrbeli tudi za zunanjo ureditev šole. Ob dovozni cesti bomo uredili parkirišča za dostavo otrok in za invalide, pred šolo pa plato.

sola hudinja celje 2

(Foto: Jan Grušovnik, Dron)

Izvajalec gradbenih del je podjetje Remont, ki je z delom začelo januarja letos. Vrednost investicije je nekaj manj kot 2 milijona evrov. Po začetku gradnje smo se namreč odločili, da bomo nov prizidek v celoti končali oziroma da bomo uredili tudi drugo nadstropje, v katerem bodo štiri učilnice.

sola hudinja celje 3

(Foto: Jan Grušovnik, Dron)

S projektom Izgradnja prizidka k OŠ Hudinja – okoljsko manj obremenjujoča gradnja smo kandidirali za pridobitev sredstev Eko sklada in se prijavili na javni razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu. Od EKO sklada smo prejeli nepovratno finančno vzpodbudo v višini 397.699 eurov. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport nas je pozvalo k predložitvi projektne in investicijske dokumentacije. Po pregledu dokumentacije bomo obveščeni o višini predvidenih sredstev sofinanciranja.

sola hudinja celje 4

(Foto: Jan Grušovnik, Dron)

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran