radio tomi predvajalnik

delo na cestiMestna občina Celje bo v ponedeljek začela z rekonstrukcijo 710 metrov dolgega odseka lokalne ceste Košnica pri Celju. Gradbena dela bo izvajalo podjetje AGM Nemec, d. o. o., zaključena pa bodo predvidoma v juliju 2022.

Na lokalno cesto je priključenih več javnih poti, ki služijo kot dostopne ceste do individualnih stanovanjskih objektov. Vozišče je v slabem stanju in preozko, zato verjamemo, da bo rekonstrukcija dela ceste bistveno pripomogla h kakovostnejšemu življenju domačinov. Zagotovila bo prometno varnost za vse udeležence v prometu, tudi za pešce, za katere bomo na celotni trasi zgradili enostranski pločnik. Vozišče bodo razširili za meter in pol, tako da bo po zaključku del široko pet metrov in bo omogočalo varno srečevanje nasproti si vozečih vozil. V sklopu projekta bodo obnovili in dogradili tudi javno mešano kanalizacijo ter obnovili javni vodovod, izvedli plinovod, javno razsvetljavo in telekomunikacijsko omrežje.

Rekonstrukcija bo potekala od križišča z glavno cesto Celje – Laško do transformatorja pri Sušinu, kjer se bodo gradbena dela tudi začela. Celoten projekt bomo izvedli v več fazah. Najprej bomo rekonstruirali 300 metrov dolg odsek ceste od transformatorja pri Sušinu v smeri proti glavni cesti v dolini, zato bo promet na tem območju oviran, občasno tudi zaprt. V času, ko cesta ne bo prevozna, bomo uredili obvoz. Krajane bomo o spremembah prometnega režima sproti in pravočasno obveščali v vseh fazah projekta. Domačine in vse voznike prosimo za razumevanje in strpnost.

Gradbena dela so ocenjena na 1.058.412,85 evrov z vključenim DDV. Denar za to nujno potrebno naložbo, ki so jo prebivalci Košnice pri Celju težko pričakovali, so zagotovili v občinskem proračunu.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran