radio tomi predvajalnik

V Celjskem domu v Baški so letos sezono letovanj sicer začeli kasneje kot običajno, kljub temu so zadovoljni. Sprejeli so 1251 gostov in ustvarili 6856 nočitev.

Pomladne odpovedi osnovnih šol zaradi širjenja koronavirusa so pomenile približno 2.500 nočitev manj. Sezono so odprli v začetku junija, ko so gostili prvo skupino rekreativnih športnikov. Ves mesec junij je bil namenjen letovanju različnih skupin rekreativcev, športnikov in upokojencev, pa tudi športnemu taboru otrok iz Reke.

celjski dom baska

V juliju in avgustu 2021 so v Celjskem domu po letu dni premora ponovno organizirali letovanje otrok v zdravstvenih in socialnih kolonijah. Glede na minule sezone pred epidemijo je letovalo polovično število otrok, da so lahko zadostili pogojem za varno bivanje in izvajanje aktivnosti. Letovalo je 198 otrok z 28 spremljevalci. Za njihovo dobro počutje so skrbeli stalni pedagoški vodja in štiri medicinske sestre.

151 otrok je koristilo subvencijo Mestne občine Celje, 22 otrok pa subvencijo Mestne občine Celje in Zavoda za zdravstveno zavarovanje Slovenije.

Poleg otrok so v Celjskem domu letovale tudi družine, konec avgusta pa organizirane skupine upokojencev in športnikov.

September je bil rezerviran za izvedbo programa šole v naravi. Gostili so 9 osnovnih šol, od tega osem celjskih.

Tone Ojsteršek, pedagoški vodja letovanj v Celjskem domu, Celeia, d. o. o.:

Vrnitev letovanj otroških skupin v Celjskem domu se je izkazala za zelo pozitivno. Kljub manjši številčnosti skupin v koloniji, je bil program izveden v najširšem smislu. Izvedli smo vse začrtane aktivnosti, otroci so se naužili plaže in morja, poskrbeli smo tudi za dodatno zabavo (vožnja z ladjico, obisk akvarija). Najbolj pomembno pa je, da se je z otroki v Celjski dom ponovno naselilo življenje, kot smo ga poznali pred tem.

Sicer pa so v letu 2021, predvsem zaradi izpada v maju in juniju, ustvarili za 30 % manj nočitev kot v letu 2019.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Deli na socialnih omrežjih
Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran