radio tomi predvajalnik

Čudoviti raznobarvni tulipani in narcise, ki so nas v Celju razveseljevali v zadnjih tednih, so že skoraj odcveteli, zato se v javnem podjetju Zelenice že pripravljajo na zasaditev poletnega cvetja, ki bo naše mesto krasilo vse do jeseni. V drugi polovici maja bodo zasadili 15.000 sadik desetih različnih vrst cvetja, ki dobro uspeva tudi v vročini.

Gre predvsem za bršljanke, vodenke, novo gvinejke, polnjene begonije, zmajeva krila, dihondrije, mlečke, potunije … Zasadili bodo 1000 sadik več kot so jih lani, v središču mesta pa bodo postavili kar 15 cvetličnih piramid, torej šest več kot lani. Kombinacije cvetja bodo zelo barvite, zato verjamemo, da bo odziv med občani in obiskovalci pozitiven. Cvetje bo krasilo mestno središče, podhode ob vpadnicah v mesto, gredice v parku in mestu ter nekatera krožišča. Poletno ocvetličenje bo stalo 39.000 evrov.

poletno cvetje celje 1

poletno cvetje celje 2

Letos prvič so celjski tulipani zacveteli tudi v pobratenih mestih Doboj in Slavonski brod. Zaposleni v javnem podjetju Zelenice so lani decembra tam posadili 150.000 čebulic. V aprilu so se tulipani v obeh mestih na veselje občanov bogato razcveteli. Kot nam je sporočil župan Slavonskega broda Mirko Duspara, je njihova ulica Petra Svačića letos pomladi zažarela v pisanih barvah, navdušila domačine in dodatno polepšala javno zeleno površino, za kar so nam zelo hvaležni.

poletno cvetje celje 3

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran