radio tomi predvajalnik

Podžupan Mestne občine Celje Vladimir Ljubek je pred stavbo občine dopoldan sprejel Matjaža Hribljana, ki že teden dni dobrodelno kolesari po Sloveniji za ozaveščanje o amiotrofični lateralni sklerozi – ALS in zbira sredstva za ljudi, ki se spopadajo s to boleznijo. V času od 19. julija, ko se je mladi kolesar iz Ivanjega sela pri Uncu, član Kolesarskega kluba Jan Sport iz Vrhnike, podal na pot v Cerknici, pa do nedelje, 31. julija, ko bo sklenil kolesarjenje v Postojni, bo prevozil vseh 212 slovenskih občin.

matjaz hribljan 1

Takšna plemenita dobrodelna dejanja kot je vaše so za našo državo in družbo velikega pomena, z njimi kažete posluh in občutljivost za ljudi, ki se spopadajo s hudimi zdravstvenimi težavami. Ljudje, ki so oboleli za amiotrofično lateralno sklerozo ali krajše ALS, hitro napredujočim nevrološkim obolenjem, ki zaenkrat še ni ozdravljivo, tako v teh dneh prejemajo pomembno sporočilo, da v svoji bolezni in stiski niso sami,

je podžupan Vladimir Ljubek pozdravil in nagovoril Matjaža Hribljana, ki bo v trinajstih dneh prevozil 2576 kilometrov s kar 30.000 metri višinske razlike.

Ob tem je pogumnega kolesarja oskrbel z nekaj hladne sveže vode za bidon in mu za spomin izročil kapo s simbolom Celja, ki mu bo v teh v vročih dneh zagotovo prišla prav.

Kot je v krajšem pogovoru s podžupanom povedal Matjaž Hribljan, na dan naredi v povprečju 200 kilometrov, v minulih dneh pa je največjo težavo predstavljala predvsem vročina A kljub temu svoj projekt uresničuje po predvidenem načrtu. Matjaž je danes v Celje prispel iz smeri Laškega, po postanku pred Mestno občino Celje je pot nadaljeval proti Žalcu.

matjaz hribljan 2

Sredstva, ki jih bo Matjaž Hribljan zbral v sklopu svojega dobrodelnega projekta, bodo namenjena za sofinanciranje fizične pomoči ALS obolelim na domu, nakupu električne postelje in stropnega dvigala. V dobrodelni akciji lahko sodelujete s poslanim SMS sporočilom s ključno besedo ALS5 na 1919 in prispevate 5 evrov.

Po podatki Društva distrofikov Slovenije je bolezen ALS v naši državi prizadela približno 150 ljudi. V Mestni občini Celje je 17 članov društva, med njimi dva obolela z ALS, ostali pa so z drugimi mišičnimi in živčno mišičnimi obolenji.

Več o akciji si lahko preberete na http://www.drustvo-distrofikov.si/ in FB strani “212 občin”.

Trasa Matjaževe dobrodelne kolesarske ture je dostopna na https://bit.ly/212_obcin_trasa, celotno turo je mogoče spremljati v živo na Twitchu https://www.twitch.tv/matjazh2.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran