radio tomi predvajalnik

Župan Mestne občine Celje Bojan Šrot in podžupanja Breda Arnšek sta se danes na povabilo Fakultete za logistiko udeležila krožne vožnje z avtobusom na vodik.  Avtobus znamke H2 City Gold je danes v sodelovanju z Nomagom testno vozil na liniji 3, ŽP – Hudinja – Škofja vas.  

celebus vodik 1

V Mestni občini Celje preučujemo različne možnosti, da bi povečali floto Celebusa z dodatnimi avtobusi, kar je nujno, da bi lahko linije razširili tudi v primestna naselja in tako uresničili čim več želja in potreb občanov. 

Avtobus na vodik je trenutno zelo draga rešitev, njegova cena je približno 650 tisoč evrov, bo pa verjetno kdaj bolj dostopen v prihodnosti, zato je nove tehnologije nujno spoznavati in spremljati. 

Bolj realna je možnost širitve obstoječe flote avtobusov na stisnjen zemeljski plin (CNG), za katere Eko sklad ne omogoča več subvencij ali pa ali pa električnih avtobusov, ki so cenejši od avtobusov na vodik, a še vedno dragi, za katere pa Eko sklad zagotavlja subvencije. 

celebus vodik 2

celebus vodik 3

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran