radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 3 min.)

Danes se je v Dečkovem naselju slovesno zaključil za Celje izjemno pomemben projekt, Stanovanjska soseska Dečkovo naselje – DN 10. Hkrati so odprli Singensko ulico, ki so jo poimenovali v počastitev več kot 30-letnega prijateljstva z nemškim mestom Singen.

Mestna občina Celje je jeseni 2018 v sodelovanju z družbo Nepremičnine Celje prijavila projekt v okviru Povabila k predložitvi vlog za sofinanciranje operacij urbane prenove z mehanizmom Celostne teritorialne naložbe - CTN. Novembra 2019 so za izvedbo projekta prejeli odločitev o podpori iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republike Slovenije. Istega leta se je začela izgradnja komunalnega dela infrastrukture za novo stanovanjsko sosesko. Marca 2020 so položili temeljni kamen za gradnjo blokov. Decembra 2021 so slovesno odprli prva dva bloka, junija 2022 pridobili uporabno dovoljenje za tretji in četrti objekt, januarja letos pa še za zadnja dva bloka. Tri leta po položitvi temeljnega kamna ima vseh šest blokov svoje stanovalce. 373 ljudi si je na Singenski ulici že ustvarilo novi dom, 20 se jih bo kmalu še vselilo.

stanovanja celje 1

(Foto: Andraž Purg)

Vrednost investicije je 17,4 milijona evrov. Od tega sta Mestna občina Celje in Nepremičnine Celje skupaj pridobila 5,8 milijona evrov evropskega sofinanciranja iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Mestna občina Celje je izvedla komunalno ureditev zemljišča v vrednosti 1,46 milijona evrov.

Župan Mestne občine Celje Matija Kovač je v svojem nagovoru med drugim povedal:

Veselim se z vsemi, ki ste od leta 2019 v ta projekt vložili veliko energije. Zahvaljujem se svojim sodelavcem na Mestni občini Celje, ki so z največjo mero odgovornosti delali na projektu, sodelavcem družbe Nepremičnine Celje, ki so pisarno pogosto zamenjali za gradbišče, izvajalcem, projektantom. Zahvala gre tudi nekdanjemu županu Bojanu Šrotu in mestnim svetnicam in svetnikom, ki smo projekt složno podpirali. Pri tem projektu se je pokazalo, kako pomembno je, da vsi vlečemo v eno smer, ko zasledujemo pomemben cilj. (…) Stanovalcem želim, da bi se dobro počutili na novi Singenski ulici, ki jo je Mestni svet poimenoval po mestu Singen, s katerim nas veže več kot 30-letno partnerstvo.

Župan je izpostavil tudi, da bo treba vlaganja v obnovo in gradnjo javnih stanovanj nadaljevati, da bomo v mesto pritegnili še več mladih in drugih delovno aktivnih občanov ter še več starejšim in gibalno oviranim zagotovili prijetno in udobno bivanje v mestu.

stanovanja celje 2

(Foto: Andraž Purg)

V začetku leta 2024 bo dvanajst oskrbovanih stanovanj na voljo v Vili Vodnikova ulica 14, ki jo družba Nepremičnine Celje rekonstruira v večstanovanjski objekt z javnimi najemnimi stanovanji. Mestna občina Celje bo poskrbela za zunanjo ureditev objekta. Projekt je tudi družbeno odgovorni prispevek družbe Nepremičnine Celje in Mestne občine Celje k revitalizaciji kulturne dediščine v starem mestnem jedru Celja. V pripravi je tudi prostorski akt, ki bo omogočil nadaljnjo gradnjo oskrbovanih stanovanj na Kajuhovi ulici, skupaj s Stanovanjskim skladom Republike Slovenije pa iščemo tudi možnosti in primerne lokacije za sodelovanje pri gradnji javnih stanovanj.

stanovanja celje 3

(Foto Andraž Purg)

Zbrane so na današnjem odprtju novega stanovanjskega naselja nagovorili tudi minister za solidarno prihodnost Simon Maljevac, direktor družbe Nepremičnine Celje Primož Brvar in podžupanja nemškega mesta Singen Ute Seifried. Župan je gostjo pred današnjim dogodkom sprejel v svoji pisarni, kjer se je vpisala v knjigo častnih gostov mesta Celje.
Pogovarjala sta se o tem, kako partnerstvo ohraniti na visokem nivoju in ga še okrepiti ter o glavnih razvojnih ciljih obeh mest, pri čemer sta ugotavljala, da imata mesti precej skupnega.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran