radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 1 - 2 min.)

Sistem javne izposoje koles KolesCE je v Mestni občini Celje dosegel nov mejnik, sedaj šteje že 15 tisoč registriranih uporabnikov. To je razvidno iz statističnega poročila, ki ga je za prejšnji mesec posredovala družba Nomago, ki je koncesionar sistema.

kolesce

S lepšim in toplejšim vremenom se povečuje število najemov v primerjavi s prejšnjim obdobjem. V mesecu aprilu smo v MOC zabeležili 5.071 najemov, kar pomeni v povprečju 169 najemov na dan, dosežen pa je bil aprilski rekord števila dnevnih najemov, s 336 najemi (21. 4. 2023).

Najvišja frekvenca najemov koles je bila aprila v jutranjih in popoldanskih konicah, kar predstavlja nadaljevanje trenda iz prejšnjega obdobja. To pomeni, da so tako električna kot navadna kolesa sistema KolesCE pomembna, okolju prijazna alternativa drugim oblikam transporta v Mestni občini Celje. Uporabniki sistema KolesCE še naprej dajejo prednost električnim kolesom, saj je najem teh koles beležil kar 73 odstotni delež.

Ob koncih tedna najvišja frekvenca najemov še vedno ostaja v popoldanskih urah. Opažamo pa tudi porast uporabe koles v večernih in nočnih urah.

V aprilu je bilo zabeleženih 231 registracij uporabnikov, v prvem četrtletju tega leta že 646, skupno od vzpostavitve sistema leta 2018 do konca aprila letos pa že 15.126 registracij.

V aprilu so uporabniki sistema KolesCE prevozili nekaj več kot 6.700 kilometrov, od leta 2018 pa že več kot 316.400 kilometrov. Z uporabo kolesca so, odkar deluje sistem, zmanjšali ogljični odtis v mestu. Če upoštevamo, da avto v enem kilometru vožnje ustvari približno 100 gramov CO2, so uporabniki Kolesca v minulih petih prihranili planetu 31,6 tone CO2.

V Mestni občini Celje je 39 postaj sistema KolesCE, največ prometa so prejšnji mesec beležile postaje Bolnica Celje, Krekov trg, Pod lipami, Na zelenici – Tuš in Citycenter.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran