radio tomi predvajalnik

(Čas branja: 2 - 4 min.)

Družba T-2 je z letošnjim junijem pridobila napredni certifikat Družbeno odgovoren delodajalec (DOD), s katerim izkazuje standarde poslovne odličnosti in uresničuje zaveze k družbeni odgovornosti na najvišji upravljavski ravni. Pristopni certifikat je pridobila že v letu 2020, v tem času pa je s svojimi aktivnostmi in uresničevanjem načel dobre poslovne prakse izkazala visoko ozaveščenost o družbeni odgovornosti na vseh ravneh upravljanja, ki vključuje tudi aktivno sodelovanje zaposlenih pri zasnovi in izvajanju aktivnosti za družbeno odgovorno poslovanje podjetja. Z doseganjem ciljev in implementacijo zastavljenih izvedbenih načrtov je tako družba T-2, ki je na trgu prepoznana kot zaupanja vreden operater, ob krepitvi svoje družbene odgovornosti na vseh področjih svojega delovanja ter v odnosu do širše družbe in okolja, v katerem deluje, s pridobitvijo naprednega certifikata DOD vstopila v novo obdobje revizijskega ocenjevanja in spremljanja njenih dosežkov.

Družba T-2 je svojo družbeno odgovornost zasnovala na štirih stebrih, ki vključujejo organizacijsko upravljanje, skrb za zdravje zaposlenih in njihovo varnost pri delu, usklajevanje poklicnega, družinskega in zasebnega življenja ter spodbujanje medgeneracijskega sodelovanja. Vse aktivnosti je postopoma nadgrajevala že pred letom 2020, zdaj pa je s celostnim izvajanjem vseh potrebnih ukrepov na teh področjih svojo uspešnost izkazala še s pridobitvijo naprednega certifikata DOD s statusom na nivoju 1.

t 2 certifikat

Skrb za privlačno delovno okolje
Družba T-2, ki stremi k strateškemu upravljanju družbene odgovornosti v podjetju, je z izboljšanjem delovnih pogojev poskrbela za bolj privlačno delovno okolje za zaposlene. Tako je z vzpostavitvijo fleksibilnih oblik organiziranosti dela omogočila prilagajanje delovnega časa zaposlenim glede na njihove obveznosti, hkrati pa dvignila tudi nivo pozitivne organizacijske klime. Njen status v podjetju namreč redno preverjajo s sistematičnim merjenjem, ki izkazuje boljše rezultate v primerjavi z drugimi podjetji. Izvajanje ukrepov v sklopu certifikata DOD odlično poteka tudi pri komuniciranju z vsemi deležniki, ne le v podjetju, pač pa tudi izven njega.

Za bolj zdrav življenjski slog, za bolj varno delovno okolje
V T-2 posebno pozornost namenjajo ne le vzpostavitvi optimalnih ločnic med zasebnim in poslovnim življenjem, pač pa tudi upoštevanju specifik posameznikov in zdravemu življenjskemu slogu zaposlenih. Na področju varnosti in zdravja zaposlenih podjetje tesno sodeluje z medicino dela ter izvaja potrebne ukrepe, povezane s kolektivnim zdravstvenim zavarovanjem, aktivnosti pa dopolnjuje z organiziranimi delavnicami na področju ergonomije ter jih nadgrajuje še v okviru Športnega društva T-2, katerega članstvo šteje že 80 zaposlenih in vztrajno narašča. V podjetju so se povezali še z zunanjo strokovnjakinjo s področja psihologije, ki je ves čas na voljo zaposlenim, tudi ob izvedbi delavnic s področja psihosocialnih tveganj.

Izobraževanje in usposabljanje, kariera
Svojo uspešnost T-2 gradi na kadrih, ki vključujejo vse generacije zaposlenih, in jim omogoča, da na področju telekomunikacij uresničujejo svoje karierne izzive tudi z dodatno pridobljenim znanjem. V podjetju so poskrbeli za izjemno učinkovite načine internega izobraževanja zaposlenih na različnih področjih, ki jih izvajajo pod krovnim imenom Smart Arena, ves čas pa aktivno sodelujejo z izobraževalnimi ustanovami pri usposabljanju mladih v času šolanja, ki se lahko v podjetju kasneje tudi zaposlijo. Da so poskrbeli tudi za transparentno oglaševanje kariernih možnosti v podjetju, dokazuje podatek, da so v zadnjem letu z internimi razpisi zapolnili kar 12 delovnih mest.

Sledijo trajnostnim ciljem
V T-2 vztrajno povečujejo ozaveščenost k pravilnemu in trajnostnemu pristopu v odnosu do okolja. Trajnostne cilje podjetja, kjer so v ospredju aktivne naložbe v obnovljive vire ter spodbude k izboljšavam na področju učinkovite rabe energije, so pri varovanju okolja za svoje privzeli tudi zaposleni, zlasti z vse večjo uporabo e-vozil in e-koles, pa tudi z zmanjševanjem uporabe papirja. V podjetju tako že več kot polovico vseh računov (51,7 %) izdajo v e-obliki, zaposleni pa so toplo pozdravili tudi prehod na e-potne naloge.

Ugled delodajalca tesno povezan z uresničevanjem zaveze o družbeni odgovornosti
V podjetju T-2 prevladuje zavedanje, da si s takimi usmeritvami in ravnanji, ki jih ob zavezi družbene odgovornosti dosledno uresničujejo v praksi, vztrajno gradijo ugled na trgu dela. Zaposleni tako uresničujejo cilje podjetja pri pokrivanju vseh segmentov naročnikov, ki so v središču strategije podjetja, da bi jim tudi v bodoče zagotavljali kakovostne, zanesljive in varne storitve ter izboljšali njihovo uporabniško izkušnjo. V te procese T-2 odgovorno vključuje vse deležnike, s katerimi gradi kakovostne temelje nadaljnjega razvoja v tako zahtevni in hitro rastoči dejavnosti, kot so telekomunikacije. S takšnim pristopom in drugimi načrtovanimi ukrepi bodo v družbi še naprej gradili ugled blagovni znamki T-2 in z inovativnimi tehnološkimi rešitvami povečevali svoj vpliv tako na domačem kot na mednarodnih tržiščih.

QR Code


Izdelava in prenova spletnih strani


Zvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivnaZvezda neaktivna
 
Spletna stran uporablja piškotke.

Piškotki (ang. cookies) uporabljamo, da bi vam lahko omogočili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, prikaz navigacije in podobno. Prav tako uporabljamo Google Analytics, keterega uporabljajo skoraj vse spletne strani.

Piškotke iz te strani lahko v nastavitvah vašega spletnega brskalnika zbrišete, ali pa jih blokirate.

Z nadaljevanjem ogleda naše spletne strani se strinjate, da se lahko omenjeni piškotki shranijo na vaši napravi/računalniku.

Vredu Zbriši piškotke Zapusti stran